//ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ

Επίσημη θρησκεία του Μαρόκου είναι το ορθόδοξο ή σουνιτικό Ισλάμ. Οι βάσεις του είναι το Κοράνι και η Σούνα, όπου έχουν καταγραφεί τα λόγια και τα έργα του προφήτη Μωάμεθ. Το Ισλάμ αποτελεί την ενοποιημένη δύναμη στη καθημερινή ζωή των Μαροκινών, καθήκον των οποίων είναι η τήρηση των Πέντε Στύλων του Ισλάμ (σαχάντα (ομολογία της πίστης)-σαλάτ (προσευχή)-ζάκατ (ελεημοσύνη)-ραμαζάνι (νηστεία)-χατζ (προσκύνημα στη Μέκκα).

Τεμένη
Στη Καζαμπλάνκα υπάρχει το μεγαλύτερο σε ύψος μουσουλμανικό τέμενος του κόσμου, έργο που ολοκληρώθηκε επί βασιλείας του Χασάν Β΄ και που σήμερα αποτελεί το καύχημα όλου του αραβικού κόσμου.
Βρίσκεται στην άκρη της θάλασσας και είναι εντυπωσιακό το μέγεθος του, η τοποθεσία που είναι χτισμένο – τεράστια κύματα φτάνουν μέχρι την αυλή του – και τα ψηφιδωτά του. O μιναρές ο φάρος του Ισλάμ, έχει ύψος 200 μ και εκπέμπει 2 ακτίνες λέιζερ ,ορατές σε απόσταση 30 χιλ που δείχνουν προς τη κατεύθυνση της Μέκκα. Το λένε «στέμμα στη θάλασσα». Είναι το μόνο τζαμί που επιτρέπεται η είσοδος σε μη μουσουλμάνους. Η επίσκεψη στο τζαμί αρχίζει στις 11.00

Στο Μαρακές υπάρχει το τζαμί Κουτούμπια. Κλασσικό δείγμα Μαυριτανικής αρχιτεκτονικής, με ένα πανύψηλο μιναρέ. Περιβάλλεται από πανέμορφο κήπο με πολλά λουλούδια.