//ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΜΗ

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΜΗ

Οι Θεοί πέθαναν στη Ρώμη, Ελένη Τσαμαδού
Στην Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Ρώμη και την Αυλή της Ραβέννας, στον περίγυρο των ταραγμένων χρόνων της Ύστερης Ρωμαϊκής Εποχής και των μετακινήσεων των λαών, ξετυλίγεται μια ιστορία έρωτα, σκοτεινών συνωμοσιών και δολοπλοκιών, προδοσίας και καταστροφής.

Αρχαία Ρώμη -Στρατιωτική και πολιτική ιστορία, Christopher S. MacKay.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια σύντομη αλλά περιεκτική πολιτική ιστορία της αρχαίας Ρώμης, από την ίδρυση της πόλης, κατά την Εποχή του Σιδήρου στην Ιταλία, ως τον εκτοπισμό του τελευταίου αυτοκράτορα, το 476 μ.Χ.

Η Ρώμη και ο κόσμος της, Θεόδωρος Παπαγγελής Εκδότης: Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη
Το εγχειρίδιο αυτό αναπληρώνει ένα κενό της σχολικής Αρχαιογνωσίας, η οποία, χρόνια τώρα, επιμένει στην απόλυτη ελληνική κυριότητά της, απωθώντας με αστόχαστη υπεροψία το μερίδιο των Ρωμαίων στη συγκρότηση και στην παράδοση της κλασικής παιδείας, που αναγνωρίστηκε ως θεμέλιος λίθος των ανθρωπιστικών σπουδών και του ανθρωπισμού στο λεγόμενο δυτικό κόσμο, και όχι μόνον.

Ο Δρόμος προς τη Ρώμη, KaneBen
Μετά την τελευταία, τιτάνια μάχη της Ξεχασμένης Λεγεώνας, ο Ρωμύλος και ο Ταρκύνιος διέσχισαν το μισό κόσμο για να φτάσουν στην Αίγυπτο. Αφού στρατολογήθηκαν με τη βία στις λεγεώνες του Καίσαρα στην Αλεξάνδρεια, αντιμετωπίζουν την εξόντωση στα χέρια των Αιγυπτίων. Αλλά ακόμα πιο επικίνδυνοι είναι οι εχθροί ανάμεσα στις ίδιες τους τις τάξεις – εκείνοι που υποψιάζονται ότι οι νεοσύλλεκτοι μπορεί να είναι φυγάδες σκλάβοι, για τους οποίους η τιμωρία είναι θάνατος.

Και στη Ρώμη υπάρχει καλοκαίρι: Έρωτας με φόντο την αιώνια πόλη, Αφροδίτη Μέρμηγκα-Βλαχάκη
Πρόκειται για την ιστορία μιας γυναίκας που μέσα σε ένα καλοκαίρι λάτρεψε την Ιταλία σαν έργο τέχνης μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που τη μύησε στη ομορφιά της , αλλά και στον έρωτα. Ο απόλυτος έρωτας του καλοκαιριού και η επίσκεψη και ανάλυση διαφόρων έργων τέχνης θα μείνει ανεξίτηλος στο αίμα της πρωταγωνίστριας.

Η Ρώμη και οι Γερμανοί: Η σύγκρουση που διαμόρφωσε τη σύγχρονη Ευρώπη, Γεώργιος Τ. Τσερεβελάκης.
Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μια συστηματική εισαγωγική μελέτη για τις σχέσεις της Ρώμης με τους Γερμανούς, από τα τέλη του 2ου αιώνα π..Χ. έως το 476 μ.Χ. Περιγράφει τους πολέμους που διεξήγαγε η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία στο βορρά, οι οποίοι διαμόρφωσαν τη σημερινή Ευρώπη.