//ΣΤΟ CHIANG MAI ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΣΤΟ CHIANG MAI ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Στο Chiang Mai για ιατρικό και αναζωογονητικό τουρισμό

Βρισκόμενο 700 km βόρεια της Μπανγκόκ το Chiang Mai (Τσιάνγκ Μάι)  είναι η αρχαία μυστική Lana πρωτεύουσα  του La Na Thai, του Βασιλείου των Χιλίων Ορυζώνων. Αυτή η ενδιαφέρουσα πόλη στα βόρεια, περιστοιχιζόμενη από τις ιστορικές τάφρους και τείχη , περιβάλλεται από θρυλικά και μυστικιστικά χαρακτηριστικά και παραμένει ο πολιτιστικός και πνευματικός κόμβος του βορά της Ταϊλάνδης με πάνω από 300 ναούς κάτι που είναι πρωτοφανές.

Πολύ κοντά στην πόλη του Chiang Mai βρίσκεται το πανέμορφο Doi Suthep, το οποίο υπενθυμίζει στους επισκέπτες πόσο κοντά είναι  στις ομιχλώδες μαγευτικές οροσειρές της Βόρειας Ταϊλάνδης.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες, με όποιον τρόπο και αν έφθασαν εδώ, νιώθουν ανακούφιση μετά τους υστερικούς ρυθμούς, τον θόρυβο και τη ρύπανση της Μπανγκόκ. Το Τσιάνγκ Μάι έχει τη δική του ξεχωριστή ατμόσφαιρα, ήρεμη, με λιγότερη υγρασία και φρέσκο αέρα που πνέει από τα γύρω βουνά, πρόποδες και αυτά της απέραντης οροσειράς των Ιμαλάιων που απλώνεται δυτικά ως την Ινδία και το Πακιστάν. Ένα κόκκινο τείχος περιβάλλει την πόλη με τα χαμηλά σπίτια, τους στενούς δρόμους και τις χωμένες στο πράσινο συνοικίες. Νωρίς το πρωί, προτού ξυπνήσει, στρατιές από νεαρούς καλόγηρους, ξυπόλητους με λαμπερές πορτοκαλί ή καφέ φορεσιές, πλημμυρίζουν αθόρυβα την πόλη κρατώντας από μια μεταλλική στάμνα στο χέρι. Πολλά βουδιστικά μοναστήρια και περισσότεροι από 100 ναοί με την εξωτική αρχιτεκτονική τους υψώνουν τους οβελίσκους τους πίσω από τις στέγες των σπιτιών, αληθινές οάσεις γαλήνης μέσα στην έτσι κι αλλιώς ήρεμη πόλη. Σχολεία, πολλά σχολεία, γεμάτα χαρούμενα πλήθη καλοντυμένων παιδιών ξεχύνουν τις παιδικές φωνές και τα κοριτσίστικα χαμόγελα στους δρόμους.

Με το διεθνές αεροδρόμιο, το Chiang Mai έχει εξελιχθεί σε κέντρο για ιατρικούς σκοπούς.

Οι επισκέπτες επιλέγουν την πόλη, όχι μόνο για το πολιτιστικό και το φυσικό του περιβάλλον, αλλά επίσης για την υψηλού επιπέδου υγειονομική περίθαλψη, δεδομένου ότι διαθέτει και ειδικούς γιατρούς και θεραπευτικό εξοπλισμό.
Η Joint Commission International με έδρα τις ΗΠΑ  έχει απονείμει στο νοσοκομείο του Chiang Mai πιστοποίηση του πιο αναγνωρισμένου κέντρου στο κόσμο για ιατρική φροντίδα και ασφάλεια. Εν τω μεταξύ, οι επισκέπτες που κάνουν ιατρικό τουρισμό όλο και περισσότερο αναζητούν στο Chiang Mai έναν προορισμό για διακοπές και για ποιοτικές οδοντιατρικές εργασίες, μείζονες χειρουργικές επεμβάσεις και εξωτικές ιαματικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης ολιστικής και θεραπείες μασάζ και αγιουρβεδική. Μόνο η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση σε πολύ προσιτές τιμές περιμένει τους ιατρικούς επισκέπτες του Chiang Mai του Ρόδου του Βορά.

Πως θα πάμε.

Σαν συγκοινωνιακός κόμβος του βορά, το Chiang Mai προσεγγίζεται με αυτοκίνητο, λεωφορείο, τραίνο και αεροπλάνο. Υπάρχουν πολλές διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις οι οποίες φτάνουν στο αεροδρόμιο του Chiang Mai. Από το αεροδρόμιο έχεις δυνατότητα να νοικιάσεις αυτοκίνητο (προσοχή οδηγούν αντίθετα με την Ελλάδα) ή μηχανή, ή να χρησιμοποιήσεις την τοπική συγκοινωνία η οποία περιλαμβάνει λεωφορεία, songtaew (αγροτικά αυτοκίνητα διασκευασμένα) , και tuk tuk τα γραφικά τρίκυκλα της Ταϊλάνδης.

 Αξιοθέατα
Στο Chiang Mai, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν ιστορικούς ναούς από το 1300, συμπεριλαμβανομένων των Wat Chiang Mai, Wat Ched Luang, Wat Suan Doc και Wat Phra That Doi Suthep. Εκτός δε από τους αιωνόβιους ναούς έχουν και την ευκαιρία να κάνουν ψώνια σε εξαιρετικές τιμές.
Το Chiang Mai επίσης διαθέτει παρθένα φύση με πολλά Βουνά, καταρράκτες και ποτάμια.
Μία επίσκεψη στο νυχτερινό παζάρι του Chiang Mai αξίζει,  εκεί μπορείς να αγοράσεις παλιά χειροποίητα αντικείμενα σε πολύ χαμηλές τιμές.

Δραστηριότητες
Όταν κάποιος επισκέπτεται το Chiang Mai για διακοπές με ιατρικές θεραπείες υπάρχουν πάρα πολλές δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να πάρει μέρος. Ενδιαφέρουσες εθνότικές φυλές, ένας αριθμός από καταυλισμούς ελεφάντων, πολλές σχολές μαγειρικής και μασάζ, πολυάριθμές υπαίθριες δραστηριότητες, Πολλά εργαστήρια χειροτεχνίας, ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και σκηνικό που κόβει την ανάσα κάνουν το Chiang Mai έναν από τους πιο ελκυστικούς και ψυχαγωγικούς προορισμούς για τους τουρίστες.

 Αγορές
Τα ψώνια είναι μια από τις παλαιότερες δραστηριότητες στο Chiang Mai, δεδομένου ότι είναι διαθέσιμο για πώληση σχεδόν κάθε σουβενίρ που μπορείς να βρεις σε οποιοδήποτε άλλο μέρος στην Ταϊλάνδη. Το πλεονέκτημα της αγοράς  στο Chiang Mai είναι ότι οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για την παραγωγή χειροποίητων αντικειμένων βλέποντας τους τεχνίτες να φτιάχνουν τα αντικείμενα μπροστά τους. Και στην ίδια την πόλη και σε  μερικά χωριά που βρίσκονται γύρω, ιδιαίτερα κατά μήκος του δρόμου του Bo Sang – San Kamphaeng, υπάρχουν εγκαταστάσεις όπου οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν χειροποίητα αντικείμενα και έργα τέχνης κατευθείαν από τους ανθρώπους που τα φτιάχνουν, το Chiang Mai είναι περισσότερο γνωστό για τις ομπρέλες ηλίου, τα μεταξωτά και βαμβακερά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα , τα κοσμήματα, τα προϊόντα ξυλογλυπτικής, τα ασημικά , το celadon και τα αντικείμενα από λάκα.

kontod