//ΦΑΓΗΤΟ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

ΦΑΓΗΤΟ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Προτάσεις για φαγητό στη Ρόδο
Χατζηκέλης (Αλχαδέφ 9, Παλιά Πόλη) Οικογενειακή ψαροταβέρνα
Μαυρίκος (Λίνδος, Κεντρική Πλατεία) Το πολυβραβευμένο εστιατόριο του νησιού με δημιουργική ελληνική κουζίνα
Μούρελα (Κιοτάρι) Εξαίσια ψαγμένη ελληνική κουζίνα με θέα θάλασσα
Για εξαίρετα κρέατα στη σχάρα πηγαίνετε στον Μπάκη στον Εμπώνα και στον Ατσίπα στην Αφάντου
η Ταβέρνα του Βασίλη (Κολοκοτρώνη 66, περιοχή Κόβα, Ρόδος τηλ. 22410-34316) Θα κάνετε πολλή ώρα να τη βρείτε. Είναι στην πόλη, μαζί με συνεργεία και άχαρα κτίρια. Είναι όμως στέκι των ντόπιων για καλό και σε προσιτές τιμές φαγητό, ιδίως το μεσημέρι. Κάθε μέρα μαγειρεύονται 7-8  φαγητά :Μοσχαράκι με μακαρόνια, παστίτσιο, γεμιστά, κοτόσουπα, σουτζουκάκια  κ.λ.π.

Διασκέδαση
Οι τουρίστες συγκεντρώνονται στο Φαληράκι όπου συμβαίνουν διάφορα events του γούστου τους κάθε βράδυ. Σε όποιον αρέσει, λοιπόν, αυτός ο τρόπος διασκέδασης , το Φαληράκι είναι το πλέον ενδεδειγμένο μέρος για να τον βρει. Οι υπόλοιποι θα διασκεδάσουν εντός των τειχών.
Η ιδανική έξοδος ξεκινάει πάντα με καλό φαγητό. Η παλιά πόλη προσφέρετε για ψάρη και θαλασσινά. Ανακαλύψτε την περιοχή με τα πολλά μπαράκια, όπου γίνεται το αδιαχώρητο κάθε βράδυ. Υπάρχει και ένα δεύτερο σημείο , εκτός Παλιάς Πόλης, κοντά στο ξενοδοχείο Grand Hotel, που συμβαίνει το ίδιο πράγμα, όμως υστερεί σε ατμόσφαιρα και ενδείκνυται για μικρότερες ηλικίες.
Τέλος, είτε είστε του τζόγου είτε όχι, πρέπει να περάσετε μια βόλτα από το Καζίνο.

Διαμονή
Αν αποφασίσετε να πάτε διακοπές στη Ρόδο, κανείς δεν πάει για λιγότερο από εβδομάδα, θα σας πρότεινα να βγάλετε προς τα έξω το ανατολίτικο ταμπεραμέντο σας και να παζαρέψετε την τιμή, όπου επιλέξετε να μείνετε, γιατί σε ορισμένα καταλύματα υπάρχουν περιθώρια έκπτωσης.