//7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ

7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ

Iguazu Falls Αργεντινή – Βραζιλία

Οι καταρράκτες  Iguazu εκτείνονται σε κάτι περισσότερο από 2,5 χιλιόμετρα και περιλαμβάνουν στις τάξεις τους τον επιβλητικό και , εκ των πραγμάτων, τον πιο φωτογενή καταρράκτη ύψους 80 μέτρων, που φέρει το όνομα «Λαιμός του Διαβόλου»
Σε κανονικές συνθήκες λένε πως η ποσότητα νερού που κατρακυλά ορμητικά ξεπερνά τα 1 εκατ. Λίτρα ανά δευτερόλεπτο.

Bay of Fundy –Καναδάς

Είναι ο θαλάσσιος κόλπος με τις μεγαλύτερες παλίρροιες που ξεπερνούν σε ύψος ακόμη και τα 16 μέτρα. Σχηματισμοί από πέτρα στο χρώμα της τερακότας και απόκρημνα βράχια συνθέτουν ένα εξωπραγματικό τοπίο. Ο κόλπος αυτός είναι μια από τις περιοχές οπου έχουν ανακαλυφθεί τα πιο σημαντικά απολιθώματα. Θα μαγευτείτε με μια βόλτα στον βυθό της την ώρα της άμπωτης ή ερευνώντας την παραλία για αμέθυστους και πολύτιμα απολιθώματα.

Angel Falls Βενεζουέλα

Παρ’ ότι είναι ο ψηλότερος καταρράκτης στον κόσμο, ανακαλύφθηκε τυχαία το 1937 από τον Jimmy Angel, έναν τυχοδιώκτη Αμερικανό που έψαχνε χρυσό στα δάση της Βενεζουέλας. Τα νερά της βροχής που κάνουν τις ρεματιές στο οροπέδιο Ayuan Tepui  να ξεχειλίζουν, κατρακυλούν από την άκρη του βράχου διανύοντας ορμητικά πάνω από 807 μέτρα. Η αχλή από την ορμή του νερού και τον αέρα καλύπτει σαν διάφανο πέπλο όλο το τοπίο και ξεδιψάει το τροπικό δάσος μέσα στο εθνικό πάρκο Canaima κατά μήκος των συνόρων της Βενεζουέλας με τη Βραζιλία.

Grand Canyon ΗΠΑ

Περίπου 6 εκατομμύρια χρόνια χρειάστηκε ο ποταμός Κολοράντο για να σκάψει το μέγα φαράγγι της Αριζόνας, το περίφημο Γκραντ Κάνυον. Με μήκος που ξεπερνά τα 440 χιλιόμετρα, ανοίγματα που κυμαίνονται  από 6 μέχρι 29 χιλιόμετρα και τον ποταμό να διακρίνεται σαν μια λεπτή κορδέλα σε βάθος 1,5 χιλιόμετρα. Το Γκραντ Κάνυον φιλοξένησε στα σπήλαια του τους ιθαγενείς Αμερικανούς πριν αναδειχθεί σε ένα από τα πιο επιβλητικά φυσικά αξιοθέατα στον κόσμο.

Amazon –Βραζιλία

Αν ήταν χώρα θα ήταν η 9η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο. Καταλαμβάνει συνολικά 7 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, παράγει πάνω από το 20% του οξυγόνου του πλανήτη. Στα εδάφη της η Αμαζονία συντηρεί πάνω από 10 εκατομμύρια είδη φυτών, ζώων και εντόμων. Τον Αμαζόνιο μοιράζονται οκτώ χώρες: Βραζιλία, Βολιβία, Κολομβία, Εκουαδόρ, Γουιάνα, Περού, Σουρινάμ και Βενεζουέλα.

El Yunque  Πουέρτο Ρίκο

Αυτό το ορεινό υποτροπικό δάσος, τυλιγμένο στην αχλή, ρίχνει την πυκνή σκιά του σε περίπου 115.000 τ.χ. απόκρημνων εδαφών του Πουέρτο Ρίκο, προσφέροντας καταφύγιο στον παπαγάλο του Πουέρτο Ρίκο- ένα από τα 10 πιο σπάνια είδη πουλιών στον κόσμο –

Galapagos islands Εκουαντόρ

Κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες αποβιβάζονται στα πάνω από 60 απομακρυσμένα νησάκια Γκαλάμπακος για να γίνουν μάρτυρες της βιοποικιλότητας που ενέπνευσε τις σπουδέες θεωρίες του Κάρολου Δαρβίνου  για την φυσική επιλογή και την εξέλιξη των ειδών. Ελάχιστα έχουν αλλάξει από τότε.

Kontod