//ΤΑ 10 ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΜΠΑΝΓΚΟΚ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ

ΤΑ 10 ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΜΠΑΝΓΚΟΚ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ

Έχει περάσει ο καιρός που η Μπανγκόκ ήταν ένα μικρό εμπορικό κέντρο και αποτελείτο από μια μικρή κοινότητα εγκαταστημένη στις όχθες του ποταμού Chao Phraya, σήμερα είναι το οικονομικό κέντρο της Ταϊλάνδης με τα υπέροχα παλάτια της, τους λαμπρούς ναούς, την πλωτή αγορά της και τα ατέλειωτα Malls. Έτσι η Μπανγκόκ διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ώστε να είναι μια καταπληκτική εμπειρία για τους επισκέπτες της.

Το Grand Palace και ο ναός Prakaew είναι τα πιο δημοφιλή μέρη για τους τουρίστες. Σε αυτό το παλάτι φιλοξενείται ο ναός του Σμαραγδένιου Βούδα ή Phra Kaew Morakot που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Σκαλισμένος από ένα μονοκόμματο κομμάτι σμαραγδιού, το άγαλμα του Βούδα θεωρείται ιερό από τους ντόπιους. Οι μανδύες που ντύνουν το άγαλμα του Βούδα αλλάζονται από τον ίδιο τον βασιλιά της Ταϊλάνδης και αποτελεί σπουδαίο τελετουργικό γεγονός για τους βουδιστές και την Μπανγκόκ . Οι επισκέπτες του Grand Palace πρέπει να είναι ντυμένοι σεμνά , αν κάποιος ξεχαστεί και πάει με κοντό παντελόνι ή φούστα κοντή υπάρχει υπηρεσία στην είσοδο του χώρου που σε εφοδιάζει με αντίστοιχα ρούχα. Οι τουρίστες που προτιμούν να μείνουν κοντά στο παλάτι μπορούν να βρουν πολλά ξενοδοχεία στην περιοχή.

Ο Wat Arun είναι ένα άλλο πνευματικό μέρος πολύ σημαντικό για την Μπανγκόκ. Γνωστός σαν ο ναός της Αυγής, οι υψηλές κορυφές του σε σχήμα στούπας τον κάνουν αναγνωρίσιμο ορόσημο της Νοτιανατολικής Ασίας. Η Στούπα η «Prang» στα Ταϊλανδέζικα στολισμένη πρωτότυπα με κομμάτια πορσελάνης που λαμπιρίζουν είναι ένα θέαμα που φαίνεται από παντού. Αξίζει να δείτε το θέαμα κατά την διάρκεια της δύσης

Η Κινέζικη συνοικία (China town) της Μπανγκόκ είναι ένα άλλο μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε. Η περιοχή της αγοράς με τον μεγαλύτερο αριθμό από χρυσοχοΐα στην Μπανγκόκ. Η  China town είναι χαοτική και είναι ένα ακόμη εξωτικό μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε. Ο πληθυσμός της αποτελείται κατά πλειοψηφία από  κινέζους μετανάστες. Αν και ήταν γνωστή για τις παράνομες απολαύσεις που προσέφερε, τώρα έχει ανακαινιστεί και έχει γίνει ένα πολιτισμικό hot spot. Τα πορνεία, τα καταγώγια του οπίου και τα στέκια του παράνομου παιχνιδιού έχουν εδώ και καιρό αντικατασταθεί από αναρίθμητα εστιατόρια και μαγαζιά που προσφέρουν καταπληκτικό φαγητό, ρούχα και χρυσό.  Ένας περίπατος στα στενά  σοκάκια της China town θα είναι για σας μια καταπληκτική  εμπειρία καθώς προσφέρει μία εικόνα από τις παλιές κινέζικες παραδόσεις και τις γιορτές. Στην China town βρίσκονται τα περισσότερα ξενοδοχεία χαμηλού κόστους που προσφέρουν μια πιο σπιτική εμπειρία στους τουρίστες

Η πλωτή αγορά (Floating market). Υπάρχουν πολλές πλωτές αγορές στην ευρύτερη περιοχή της Μπανγκόκ και είναι η επίσκεψη μίας από αυτές μοναδική εμπειρία. Από τις πολλές, η Damnoen Saduak είναι η πιο δημοφιλής θα δείτε πολλές ξύλινες μακρόστενες βάρκες να πωλούν αγροτικά προϊόντα όπως φρέσκα τροπικά φρούτα, λαχανικά, λουλούδια και φαγητό το οποίο μαγειρεύεται πάνω στην βάρκα. Αυτή η αγορά διατηρεί ακόμα την παλιά κουλτούρα και του τρόπο ζωής που υπήρχε πριν έλθει το παγκόσμιο κύμα του καταναλωτισμού.

Ο Ναός Πο (Wat Pho) ένα μέρος για τους επισκέπτες να μάθουν λίγη ιστορία είναι αυτός ο ναός. Ο Wat Pho φιλοξενεί καταπληκτικές συλλογές από τοιχογραφίες, επιγραφές και ξυλόγλυπτα της Μπανγκόκ.

Το σπίτι και μουσείο του Jim Thompson έχει μία τεράστια συλλογή από ταϊλανδέζικη τέχνη και αντίκες που εκτίθενται και είναι ένας παράδεισος για τους τουρίστες που ενδιαφέρονται για αντίγραφα αντικών.

Siam Paragon παρέχει στους επισκέπτες του μία σπάνια ευκαιρία να έχουν την εμπειρία της ζωής που υπάρχει στους ωκεανούς όπως ποτέ άλλοτε, διαθέτει περισσότερα από 30.000 πλάσματα του νερού αυτό το τεράστιο υπόγειο ενυδρείο

Η Φάρμα των κροκοδείλων διαθέτει κροκόδειλους του γλυκού και θαλασσινού νερού και πολλά άλλα ζώα. Υπάρχει επίσης ένας σκελετός δεινοσαύρου. Αυτή η φάρμα είναι το μεγαλύτερο κέντρο αναπαραγωγής κροκοδείλων στον κόσμο.

Εθνικό Μουσείο. Κατασκευάστηκε το 1782. Το Εθνικό μουσείο της Μπανγκόκ έχει μία τεράστια συλλογή από κειμήλια της ταϊλανδέζικης κουλτούρας. Διαφορετικές εκθέσεις παρουσιάζονται σε 3 ξεχωριστά τμήματα χωρισμένα ανάλογα με την ιστορική περίοδο που αναφέρονται, επίσης εκτίθενται και προσωπικά αντικείμενα από την βασιλική οικογένεια τα οποία προσελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Η αρχαία πόλη είναι το μεγαλύτερο ανοικτό μουσείο στον κόσμο και παρουσιάζει όλη την Ταϊλάνδη εν συντομία. Έχει κτιστεί σε έκταση 2800 στρέμματα. Έχει τεράστια αντίγραφα από τα ποιο σπουδαία wat, κτίρια και μνημεία της Ταϊλάνδης, διατηρώντας και παρουσιάζοντας την αληθινή κληρονομιά και τον πολιτισμό της Ταϊλάνδης.

Με τόσα που έχει να δει και να γευτεί στην Μπανγκόκ, ο επισκέπτης φεύγει  με πολλές εμπειρίες και αναμνήσεις.
kontod