//ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗ ΠΡΑΓΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗ ΠΡΑΓΑ

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές είναι ένας  δημοφιλής  τρόπος για περάσουμε όμορφα κάποιες ώρες της χριστουγεννιάτικης περιόδου και μάλιστα τις βραδινές ώρες όταν βρισκόμαστε στη βόρεια Ευρώπη που ο χειμώνας είναι πιο βαρύς.  Στην Πράγα υπάρχουν αρκετές αγορές που δεν πρέπει να χάσετε.

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης είναι η μεγαλύτερη στην Τσεχική Δημοκρατία και είναι επίσης μια από τις πιο όμορφες εποχιακές αγορές σε όλη την Ευρώπη. Είναι τόσο εντυπωσιακό ότι κέρδισε πιο διάσημες αγορές στην υπόλοιπη  Ευρώπη και το 2016 βαθμολογήθηκε από το CNN μία από τις πιο όμορφες Χριστουγεννιάτικες αγορές στον κόσμο και το 2017 κέρδισε τον ίδιο τίτλο από την US News & World Report .

Φέτος, η αγορά αρχίζει την 1η Δεκεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Θα υπάρξουν δεκάδες διακοσμημένοι πάγκοι όπου μπορείτε να θαυμάσετε τα τυπικά προϊόντα της Τσεχίας, όπως κεραμικά,  ξύλινα παιχνίδια, τσέχικες μαριονέτες και παραδοσιακά τσέχικα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Θα υπάρχουν επίσης πάγκοι με αναψυκτικά, για παράδειγμα ζεστό κρασί και trdelník – ένα μοναδικό κέικ ψημένο σε σούβλα που σερβίρεται με βανίλια και κανέλα.

Οι διοργανωτές έχουν επίσης προετοιμάσει ένα πολιτιστικό πρόγραμμα και επιδείξεις παραδοσιακών τεχνών. Και ιδιαίτερα τα παιδιά θα απολαύσουν σίγουρα τη σκηνή της  γέννησης με πραγματικά ζώα!

Ο φωτισμός των χριστουγεννιάτικων δέντρων και το επίσημο άνοιγμα της αγοράς θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 4.30 μμ.

Μια επίσκεψη στην αγορά είναι επίσης μια σπουδαία στιγμή για να δείτε το ανακαινισμένο  αστρονομικό ρολόι της παλιάς πόλης στον πύργο του Δημαρχείου της Παλιάς Πόλης. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση της αναγγελίας  της ώρα κάθε ώρα κάθε μία ώρα με ένα φλιτζάνι ζεστό  κρασί στο χέρι σας.

Υπάρχει επίσης μια αγορά στην κοντινή πλατεία St Wenceslas.

Μπορείτε να επισκεφθείτε μια άλλη αγορά στο stí ru στην περιοχή Vinohrady, την οποία μπορείτε να πάτε φτάνοντας στο σταθμό Náměstí Míru  της γραμμής  A. Είναι μια μικρότερη αγορά από την πλατεία της Παλιάς Πόλης, αλλά ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου και είναι δημοφιλής στους ντόπιους και τις οικογένειες με παιδιά.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε την εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων στην αγορά του  Κάστρου της Πράγας, που λειτουργεί καθημερινά από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου στην δεύτερη αυλή  πίσω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου.

Μια άλλη αγορά στην πλατεία Δημοκρατίας θα είναι ανοιχτή από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου, μαζί με μία στην πλατεία Tylovo στην Vinohrady από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου και μία στο Smíchov από το εμπορικό κέντρο Anděl από τις 24 Νοεμβρίου έως τις 23 Δεκεμβρίου.

Μία διαφορετική αγορά από αυτές που συνηθίζεται τα Χριστούγεννα , είναι η Χειμερινή Αγορά Μανιφέστο στην οδό Na Florenci.  Είναι για τους λάτρεις  του design και των βιοτεχνικών προϊόντων, ενώ προσφέρει υψηλής ποιότητας τρόφιμα και γαστρονομία (ανοιχτή Πέμπτη-Κυριακή από 22 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου).

 Holešovice Exhibition Grounds (Výstaviště Holešovice)

Η αγορά των Χριστουγέννων βρίσκεται στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της Πράγας 7 συνοδεύεται συνήθως από ένα πρόγραμμα ψυχαγωγίας για τα παιδιά και τους ενήλικες. Η τιμή εισόδου είναι 25 CZK.

Από 30 Νοεμβρίου μέχρι 2 Δεκεμβρίου
10 π.μ μέχρι 6 μ.μ.
Πάρτε το Τραμ 12, 17 or 24 (π.χ. από τον σταθμό  Nádraží Holešovice γραμμή C) προς  Výstaviště Holešovice.