//ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

Ξεκινήστε με το ανάκτορο του Hofburg και θαυμάστε κειμήλια του Αυτοκρατορικού Θησαυροφυλακίου μετά κατευθυνθείτε στον καθεδρικό ναό Stephansdom, το πιο κομψό γοτθικό κτίριο της Αυστρίας.

Μετά την επίσκεψη στην εκκλησία των Ιησουιτών με τις εκπληκτικές νωπογραφίες. Σειρά έχουν τα δίδυμα μουσεία το μουσείο καλών τεχνών με έργα τέχνης από όλο τον κόσμο και το μουσείο φυσικής ιστορίας στην πλατεία Messeplatz. Στο πάρκο Stadtpark το επίχρυσο μπρούτζινο άγαλμα του θρυλικού Γιόχαν Στράους θα σας προετοιμάσει για το μεγαλείο της κρατικής όπερας της Βιέννης. Ένα ακόμα κομβικό σημείο είναι η Συνοικία των Μουσείων όπου, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθείτε το μουσείο Leopold με τη λευκή πρόσοψη και το μουσείο σύγχρονης τέχνης Mumok, ενώ την οικολογική συνείδηση της πόλης αποδεικνύει το μοναδικής αρχιτεκτονικής πολύχρωμο συγκρότημα διαμερισμάτων Hundrtwasserhaus στην περιοχή Landstrasse.

Αν θέλετε μια πιο γρήγορη επίσκεψη στα αξιοθέατα μπείτε σε ένα οργανωμένο τουρ. Καθημερινά οργανώνονται περίπατοι και ξεναγήσεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα. Διαρκούν 1,5 με 2 ώρες. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε μία βόλτα στο κέντρο και μια βαρκάδα στο Δούναβη. Διάρκειας 3,5 ώρες. Για ρομαντική βόλτα στα ιστορικά μνημεία, ανεβείτε σε μια άμαξα που θα βρείτε σε διάφορα σημεία

Για καφέ και φαγητό
Χαρακτηριστικό είναι το Café Central (Herrengasse 14) δίπλα στο Hofburg, όπου θα δοκιμάσετε χειροποίητο  apfelstrudel (το γνωστό στρούνελ) ενώ διάσημο για τον καφέ και το Jugeldstil στιλ του είναι το Café Hawelka στο κέντρο (Dorotheergasse 6). Θαυμάσια επιλογή για το μεσημεριανό σου είναι το Café Tirolrhof (Fuhrichgasse 8) μια παραδοσιακή μπιραρία με εξωτερικά τραπεζάκια και κλασικές συνταγές. Για το καλύτερο σνίτσελ, θα περιμένετε στην ουρά μαζί με τους ντόπιους στο μικρό Zu Den Zwei Lieserlh (Burggasse 63) ενώ στο Schweizerhaus θα συνοδέψετε το τραγανό stelze (χοιρινό κότσι) με παγωμένη  μπίρα (Prater 116).

Για αγορές και σουβενίρ
Όλοι οι δρόμοι φαίνεται πως οδηγούν στην πολύβουη Naschmarkt, την τεράστια κεντρική αγορά της Βιέννης με πάγκους γεμάτους από το πρωί μέχρι το βράδυ. Οι λάτρεις της μουσικής βρίσκουν παλιούς και συλλεκτικούς δίσκους, παρτιτούρες και μουσικά βιβλία. Για σουβενίρ, επιλέξτε ένα παραδοσιακό, κεραμικό ποτήρι μπίρας Krugel, ξύλινες κατασκεύες και παιχνίδια.

Πληροφορίες
Ο πιο οικονομικός και γρήγορος τρόπος από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βιέννης στο κέντρο είναι το τρένο. Διανύει την απόσταση των 18 χλμ σε 26 λεπτα, ενώ το express φτάνει σε 16 λεπτά.