//ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Ψώνια
Για όσους αγαπούν το shopping κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, το Βερολίνο σίγουρα δεν θα τους απογοητεύσει. Πολυάριθμα μεγάλα πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα και μικρά μαγαζιά προσφέρονται για κάθε είδους ψώνια.

Οι κυριότερες εμπορικοί οδοί στο κέντρο του δυτικού Βερολίνου είναι η Κουρφύρτσεννταμ , η Ταυεντσίενστρασε και οι γύρω δρόμοι, ενώ στον ανατολικό τομέα βρίσκεται η περίφημη Φρίντριχστρασε. Αξίζει να κάνετε και μία βόλτα στο KADEWE, το πρώτο μεγάλο πολυκατάστημα της πρώην Δυτικής Γερμανίας, και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα του κόσμου.

Τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει στο πρώην ανατολικό Βερολίνο κάποια μαγαζιά που πουλάνε διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την εποχή της πρώην Ανατολικής Γερμανίας (π.χ. σουβενίρ διακοσμημένα με το ανθρωπάκι των φαναριών, αντικείμενα καθημερινής χρήσης κλπ).

Δημοφιλές και τυπικό αναμνηστικό είναι το σύμβολο του Βερολίνου – το αρκουδάκι – σε οποιαδήποτε μορφή.

Δώρο πολυτελείας θεωρούνται οι γερμανικές πορσελάνες με τη μεγάλη παράδοση, καθώς στη Γερμανία ξεκινάει το 18ο αιώνα η ιστορία της κατασκευής πορσελάνης στην Ευρώπη.

Η Hackescher Markt  είναι η περιοχή πάνω από τον ομώνυμο σταθμό. υπάρχουν κυριλέ εμπορικά καταστήματα και η πόλη έχει καταφέρει να δημιουργήσει λίγο, την αίσθηση του παλιού Βερολίνου, αφού εδώ ήταν το κέντρο του πριν  από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα ανακαινισμένα art deco κτίρια με τις εσωτερικές αυλές  φιλοξενούν κάθε λογής καταστήματα, καφέ και εστιατόρια και βεβαίως δεκάδες γκαλερί και ατελιέ καλλιτεχνών. Εδώ θα βρείτε τα πάντα.

Υπαίθριες Αγορές
Υπάρχουν πάνω από 100 αγορές στις γειτονιές του Βερολίνου, αλλά οι καλύτερες είναι:
Turkenmarkt Maybachufer κατά μήκος του Landwehr Kanal, Kreuzberg 36 μπορείτε να πάτε με το U-Bahn στη στάση Kottbusser Tor. Είναι ανοικτή από 12.00 το μεσημέρι μέχρι 6:30 μ.μ. Τρίτη έως Παρασκευή. Διαθέτει Φρούτα και Λαχανικά, ψωμί, ελιές, φέτα και κρέατα είναι μερικά από τα είδη που θα συναντήσετε σε αυτό το μέρος, το οποίο θυμίζει παζάρι, και βέβαια είναι φθηνά.

Winterfeldtmarkt (Winterfeldplatz, Schoneberg) με το U-Bahn στην στάση Nollendorfplatz. Ανοικτά 8:00 π.μ. μέχρι 2:00 μ.μ Τετάρτη και Σάββατο. Άλλη μία θρυλική αγορά, όπου θα βρείτε τα πιο φρέσκα προϊόντα, αν και οι τιμές είναι αρκετά υψηλές. Ακολουθήστε τους ντόπιους και κλείστε τις αγορές σας με ένα καφέ σε ένα από τα πολλά κοντινά καφέ.