//ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Αγίας Βαρβάρας  αυτή η παραλία είναι η συνέχεια του Μαραθιά, μόνο τα σπίτια και τα εστιατόρια καθορίζουν το τέλος του Μαραθιά και την αρχή της Αγίας Βαρβάρας. Με ρηχά νερά
Άγιος Γεώργιος
Ο Άγιος Γεώργιος Αρμενάδων είναι μια πανέμορφη, αμμώδης παραλία βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Πρόκειται για μια από τις πιο ήσυχες παραλίες της Κέρκυρας με νερά που βαθαίνουν σταδιακά και είναι ιδανική για ιστιοσανίδα.
Άγιος Γεώργιος Αργυράδων
Η παραλία Άγιος Γεώργιος Αργυράδων είναι πλατιά και αμμώδης με αβαθή νερά ασφαλή για τα παιδιά..

Άγιος Γόρδιος
Η νοτιότερη παραλία της περιοχής του Δήμου μας, μια χρυσή αμμουδιά με μεγάλο μήκος, οργανωμένη στο μεγαλύτερό της μέρος, προσφέρει πληθώρα θαλάσσιων σπόρ και πλούσια κοινωνική ζωή.

Άγιος Σπυρίδωνας
Ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι μια αμμώδης παραλία σε πανέμορφη τοποθεσία, καθιστώντας την μία από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού. Εκτός από τα πεντακάθαρα νερά της σε κοντινή απόσταση υπάρχει λίμνη αλμυρών και γλυκών νερών.
Άγιος Στέφανος
Αυτή η βοτσαλωτή παραλία διαθέτει ξύλινες πλατφόρμες και εγκαταστάσεις ενοικίασης σκαφών, για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν το νησί με σκάφος.
Αλωνάκι  μπορεί να θεωρηθεί σαν το πρώτο τμήμα της επόμενης παραλίας Χαλικούνας. Ρηχά νερά και θάλασσα συχνά ταραγμένη εξαιτίας των ανέμων.
Αυλιωτών
Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού λόγω του μεγάλου μήκους της και της χρυσής αμμουδιάς της. Παρά τους ανέμους που πνέουν κατά καιρούς στην περιοχή η παραλία είναι απάνεμη.
Αγνή
Η Αγνή είναι παραλία με βότσαλο και βαθιά νερά και προσφέρει ησυχία και απομόνωση στους επισκέπτες, καθώς υπάρχει πρόσβαση μόνο από ένα κατηφορικό δρόμο με στροφές.
Αρίλλας
Μια θαυμάσια παραλία, από τις πιο ήσυχες της Κέρκυρας, με βότσαλο και πετραδάκι.
Αχαράβη
Πρόκειται για μια αμμώδη παραλία έκτασης 87 χλμ, μία από τις μεγαλύτερες του νησιού. Τα νερά είναι αβαθή,

Γαρδένος
Αμμώδης παραλία μεγάλου μήκους με άμμο και βαθιά νερά, κοντά σε ποτάμι με γλυκό νερό.
Γλυφάδα
Σίγουρα η πιο δημοφιλής παραλία της Κέρκυρας,
Την ημέρα, θαλάσσια σπορ, beach volley και beach tennis, δίνουν άλλη διάσταση στην ατμόσφαιρα των διακοπών σας.
Γουβιά   η παραλία παρόλο που είναι μικρή διαθέτει τουριστικό εξοπλισμό και χωριό αποτελεί ένα από τα πιο αναπτυγμένα τουριστικά κέντρα του νησιού. Από την παραλία μπορείτε να θαυμάσετε τον κόλπο και την εκκλησία της Υπαπαντής.
Γιαλός    πίσω από την παραλία υπάρχει ένα ακρωτήριο που κατεβαίνει στην άμμο και που παράγει ορισμένες ώρες την ημέρα μια ζώνη σκιάς στην οποία μπορείτε να δροσιστείτε. Το νερό είναι γαλάζιο και διαφανές και τα κύματα δημιουργούν ίσαλη γραμμή για να κάνετε ασφαλή ηλιοθεραπεία.
Γυαλισκάρι
Μια λιλιπούτεια παραλία με λεπτή άμμο, προστατευμένη από τους ισχυρούς ανέμους του πελάγους, με νερά ζεστά και φιλόξενα και πεύκα που φτάνουν σχεδόν μέχρι την άκρη του νερού.

Δασιά
Πολύ δημοφιλής παραλία, βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Έχει ρηχά νερά, είναι στρωμένη με άμμο και πετραδάκι και βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Κέρκυρας.
Δράστη   Μετά από μία διαδρομή περίπου 1,3 χλμ φθάνετε στην θάλασσα και για την ακρίβεια πάνω σε ένα βράχο. Οι τριγύρω βράχοι είναι όλοι λείοι και το νερό διάφανο. Μπορείτε να σταματήσετε για να κάνετε μπάνιο κατά μήκος της ακτής όμως δεν αποτελεί το κατάλληλο μέρος για να κάνετε ηλιοθεραπεία και να χαλαρώσετε.


Έρμονες
Ενας μικρός κόλπος με βότσαλα, περιστοιχισμένος από επιβλητικά βράχια που υψώνονται, καταλήγοντας σε δασώδεις λόφους.
Ημερολιά    βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Κασσιόπη, τα Ημερολιά είναι μια αμμώδη παραλία όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να κάνετε ηλιοθεραπεία.  Ένα μικρό λιμάνι στα αριστερά επιτρέπει στα αλιευτικά σκάφη ή στα ιστιοπλοϊκά να αγκυροβολούν.
Ισσού
Στο νότιο άκρο υπάρχουν περισσότερες τουριστικές υποδομές και λιμάνι. Στο πίσω μέρος υπάρχει μεγάλη έκταση με άμμο όπου ορισμένες φορές πηγαίνουν οι μοτοσικλετιστές και πηδούν ανάμεσα στους αμμόλοφους.


Κάβος
Πρόκειται για πολυσύχναστη παραλία μεγάλου μήκους, με αμμουδιά και ρηχά νερά, ιδανικά για τα παιδιά.
Καλάμι
Είναι μια ήσυχη παραλία με άμμο και πετραδάκι, ιδανική για στιγμές χαλάρωσης. Διαθέτει ρηχά νερά που την καθιστούν αγαπητή σε οικογένειες με παιδιά.
Καμινάκι
Μια ήσυχη και απομονωμένη παραλία με βοτσαλάκι και νερά που βαθαίνουν σταδιακά.
Κανούλι  η παραλία είναι πολύ μικρή και δεν διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά για να φθάσετε εκεί πρέπει να περάσετε από χωματόδρομους ανάμεσα στις ελιές. Σε αυτή την περιοχή που είναι λιγότερο ανεπτυγμένη τουριστικά μπορείτε να βρείτε ακόμα και σήμερα την Ελληνική ατμόσφαιρα μιας περασμένης εποχής.
Κάνουλα    είναι η πιο νότια παραλία της Κέρκυρας. Για να φθάσετε πρέπει απαραίτητα να διαθέτετε jeep διότι ο δρόμος είναι αδιάβατος. Πρέπει να συνεχίσετε από την παραλία του Άγιου Γόρδι του νότου κατά μήκος του παραλιακού δρόμου και φθάνετε σε αυτό τον παράδεισο που δεν έχει αναπτυχτεί τουριστικά. Ένα από τους κόλπους με το πιο διαυγή νερό και την πιο συμπαγή άμμο.   
 Κανάλι της Αγάπης    το Κανάλι της Αγάπης είναι μια πολύ ιδιαίτερη παραλία. Για να φθάσετε σε αυτήν την παραλία πρέπει να περάσετε το χωριό και να πάτε προς τις Περουλάδες και στα δεξιά σας θα βρείτε ενδείξεις που υποδεικνύουν το Κανάλι.

Κασσιόπη
Μια από τις πιο κοσμοπολίτικες παραλίες της Κέρκυρας η οποία βρίσκεται κάτω από το βουνό Παντωκράτωρ, σε μια υπέροχη τοποθεσία. Έχει βοτσαλάκι και αμμουδιά και είναι πλήρως οργανωμένη,
Κερασιά    για να φθάσετε σε αυτή την παραλία ο δρόμος είναι αρκετά μακρύς και πρέπει να περάσετε από το χωριό του Αγίου Στεφάνου Σινιών
Κομμένο
Μια αμμώδης παραλία βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Είναι ήσυχη και οργανωμένη, ιδανική για ηρεμία και ξεκούραση.
Κοντογυαλός
με λεπτή άμμο και κρυστάλλινα νερά.
Κοντόκαλι
Μια πλήρως οργανωμένη παραλία με υπέροχα καταγάλανα νερά, άμμο και πετραδάκι.
 Κουλούρα   για να φθάσετε στην παραλία πρέπει να ακολουθήσετε μια διαδρομή ανάμεσα στα δέντρα και όταν θα φθάσετε θα σας δοθεί η αίσθηση ότι είστε σε μια άγρια τοποθεσία αντίθετα από ότι στις άλλες γειτονικές παραλίες. Κολυμπώντας προς τα αριστερά θα φθάσετε σε μια αμμώδη παραλία στενή και μακριά, ενώ πηγαίνοντας προς την Καλάμι κατά μήκος της ακτής υπάρχουν μερικές μικρές παραλίες όπου μπορείτε να σταματήσετε για να κάνετε ηλιοθεραπεία στην απολυτή ησυχία διότι μπορεί να φθάσει κανείς εκεί μόνο μέσω θαλάσσης.

Λακκίες    και αυτή η παραλία όπως και οι άλλες αυτής της περιοχής έχει ρηχά νερά και άμμο.  Είναι τουριστικά εξοπλισμένη ακόμα και με εξέδρες που υπάρχουν σε όλο της το μήκος.
Λιαπάδες  η παραλία βρίσκεται στον πρώτο κόλπο μετά την Παλαιοκαστρίτσα και διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά, περιτριγυρισμένη από πολύ πράσινο και με νερά διαυγή και δροσερά. Κατά μήκος της ακτής υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες σπηλιές που μπορείτε να επισκεφτείτε.
Λογγά   για να φθάσετε στην Λογγά πρέπει να διασχίσετε το χωριό Περουλάδες και να φθάσετε στην ακτή από όπου ξεκινάει η κατάβαση για την παραλία.  Μια ιδιαιτερότητα αυτής της παραλίας είναι το γεγονός ότι εξαιτίας των μικρών διαστάσεων της όταν η θάλασσα είναι ταραγμένη εξαφανίζεται τελείως.
Μεσογγή
Δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο με υπέροχη παραλία. Έχει άμμο, βότσαλο και πετραδάκι και ρηχά νερά ιδανικά για τα παιδιά.

Μπαρμπάτι
Πολυσύχναστη παραλία λόγω του μεγάλου μήκους της και της όμορφης αμμουδιάς της. Είναι απάνεμη και βραβευμένη με γαλάζια σημαία.
Μπενίτσες
Βρίσκεται κοντά στην πόλη της Κέρκυρας γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Έχει άμμο και πετραδάκι και είναι πολύ καλά οργανωμένη,
Μυρτιώτισσα
Ανάμεσα από Ερμονες και Γλυφάδα, πίσω από το βουνό του Αϊ Γιώργη, βρίσκεται αυτή η μικροσκοπική παραλία στεφανωμένη από τα πεύκα. Στην παραλία φτάνει κανείς κατεβαίνοντας έναν στενό χωματόδρομο, που ξεκινάει από τον δρόμο που συνδέει τον Βάτο με τη Γλυφάδα.
Μώλος
Αμμώδης παραλία με ρηχά νερά, ασφαλή για τα παιδιά. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τις αλυκές και διαθέτει ποικιλία από ταβέρνες και σνακ μπαρ, καθώς και κάποια καταλύματα
Μπούκα
Αμμώδης παραλία λιγότερο χαοτική από την γειτονική (Κάβος) και είναι σε κοντινή απόσταση από την μεγαλύτερη αλυκή του νησιού.
Μπούκαρη   δεν είναι μια κανονική παραλία, αλλά ένα τμήμα ακτής όπου οι παραλίες διαδέχονται η μία την άλλη χωρίς όμως κανένα τουριστικό εξοπλισμό.
Σε αυτή την περιοχή υπάρχουν πολλοί μικροί ξύλινοι μόλοι για να αράξουν τα αλιευτικά σκάφη. Ο βυθός έχει τμήματα με άμμο και άλλα με βότσαλα και σε ορισμένα σημεία εξέχουν από την θάλασσα βράχια.
Μoραϊτικα   μια αρκετά δημοφιλής παραλία καθώς τα Μoραίτικα είναι το μεγαλύτερο χωριό σε όλο αυτό το τμήμα της ακτής.
Εξοπλισμένη τουριστικά και με ρηχά νερά κατάλληλη για παιδιά.
Μαραθιά    πρόκειται για μία πολύ μεγάλη παραλία σε μήκος και στο βόρειο άκρο έχει βράχια και διάφανα νερά. Εάν περπατήσετε κατά μήκος της παραλίας και σιγά σιγά απομακρυνθείτε από τις λιγοστές κατοικίες μπορείτε να βρεθείτε μόνοι σας ακόμη και τον Αύγουστο. Σε αυτό το τμήμα η παραλία είναι ήρεμη ,ενώ κοντά στον δρόμο που πρέπει να διανύσετε για να φθάσετε στην παραλία υπάρχουν τουριστικές υποδομές.
Μεγάλη Λάκκα   αυτή η παραλία είναι η συνέχεια προς τα νότια της παραλίας Γάρδενο. Έχει ένα άλλο όνομα, αλλά η παραλία έχει τα ίδια χαρακτηριστικά. Είναι λιγότερο πολυσύχναστη γιατί για να φθάσετε πρέπει να ξεκινήσετε από το Γάρδενο και να περπατήσετε προς το νότο κατά μήκος της παραλίας μακριά από τις τουριστικές υποδομές.

Νησάκι    το Νησάκι είναι μια μικρή παραλία με υπέροχα νερά.
Κατάλληλη για να κάνετε snorkelling κατά μήκος της ακτής που είναι γεμάτη από βράχια στα αριστερά της παραλίας, όπου και μπορείτε να φθάσετε σε μικρούς κόλπους μόνο μέσω θαλάσσης
Παραμόνα    η πρώτη απο μια σειρά με μικρές παραλίες λιγότερο τουριστικές που διαδέχονται η μία την άλλη μέχρι την λίμνη. Κατά την διάρκεια του απογεύματος η θάλασσα μπορεί να είναι ταραγμένη εξαιτίας των ανέμων.
Παλαιο-καστρίτσα    η Παλαιοκαστρίτσα περιλαμβάνει 5 μικρές παραλίες. Η κυριότερη είναι κάτω από το μοναστήρι και διαθέτει τουριστικές υποδομές επειδή είναι και η μεγαλύτερη. Μία άλλη βρίσκεται κοντά στο λιμάνι όπου αράζουν πολλά γιοτ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Στις υπόλοιπες μπορείτε να φθάσετε μόνο μέσω θαλάσσης. Το νερό σε αυτήν την περιοχή είναι πιο κρύο διότι υπάρχουν κρύα ρεύματα
 Πρασούδι   παρόμοια με την παραλία Παραμόνα αλλά σίγουρα πιο μικρή και εκτεθειμένη στον άνεμο. Μεσοπέλαγα υπάρχουν βράχια και ο βυθός σε ορισμένα σημεία είναι από άμμο σε άλλα από βότσαλα.
Ρόδα  το χωριό της Ρόδας είναι ανάμεσα στα πιο τουριστικά αυτής της περιοχής και διαθέτει δύο παραλίες. Η πρώτη είναι πιο μικρή και απομονωμένη στα δυτικά του χωριού και αντίθετα η άλλη πολύ μεγάλη σε μήκος σε αρμονία με τις οικίες της Ρόδας.  Ο βυθός αυτής της περιοχής είναι αμμώδης και βαθαίνει απότομα.

Σιδάρι 
Οι κύριες παραλίες είναι 3, μία από αυτές είναι το Κανάλι της Αγάπης. Οι άλλες δύο είναι: η πρώτη που είναι τουριστική, αρκετά μεγάλη και με άμμο και η άλλη ένας μικρός κόλπος απέναντι από την οποία υπάρχουν βράχια που έχουν γίνει λεία εξαιτίας του ανέμου. Η τελευταία είναι σίγουρα η πιο ιδιόμορφη από τις δύο.
Συκή  αποτελεί την ένωση μιας γαλάζιας και διάφανης θάλασσας που επιτρέπει να δείτε τον βυθό και μιας παραλίας με λιγότερο συνωστισμό στην οποία μπορείτε εύκολα να φθάσετε διότι βρίσκεται κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που συνδέει την Κασσιόπη με την Αχαράβη.
Τσάκι   Μια γωνιά παραδείσου αν και δυστυχώς έχει τον δρόμο στο πίσω μέρος. Μια θαυμάσια θάλασσα με κρυστάλλινα νερά και με πλούσια βλάστηση που φθάνει μέχρι το νερό.
Χαλικούνας  αυτή η παραλία έχει το χαρακτηριστικό να έχει την θάλασσα μπροστά και μία λίμνη στο πίσω μέρος της χωρισμένα μόνο από τον δρόμο. Κατάλληλη για όποιον λατρεύει την θάλασσα με κύματα. Σε αυτή την παραλία δεν θα συναντήσετε καθόλου συνωστισμό, μάλιστα θα σας φανεί αρκετά ερημική.
Ύψος
η παραλία του Ύψου βρίσκεται σε ένα μεγάλο κόλπο και το χωριό αναπτύσσεται σε μήκος ακολουθώντας την ακτή.  Τα νερά είναι πολύ καθαρά και ρηχά.  Στην άκρη της παραλίας υπάρχει ένα λιμανάκι.  Την πιο ωραία θέα αυτού του κόλπου θα την απολαύσετε προς τον βορρά κατά μήκος του παραλιακού δρόμου. Στο ένα άκρο της παραλίας υπάρχει και ένας μόλος από όπου μπορείτε να βουτήξετε.