//5 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

5 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

Πρώτη Μέρα -Πάνθεον –Piazza Firenze και  Piazza Navona
Επιλέξτε ένα κεντρικό ξενοδοχείο και επισκεφθείτε το  Πάνθεον και έπειτα τη Piazza di Firenze και κάντε  την πρώτη σας βόλτα στην Piazza Navona θαυμάζοντας τα παλιά και νέα κτίρια που συνυπάρχουν – και καταλήξτε  για αυθεντική πίτσα σε μία από τις πιτσαρίες της περιοχής.

Δεύτερη Μέρα – Κλασική Ρώμη
Περπατήστε στην αρχαία Ρώμη, Το αμφιθέατρο  Φλαβίων, στο γνωστό Κολοσσαίο και τη Ρωμαϊκή Αγορά. Σειρά έχει το συγκρότημα αρχαιολογικών μουσείων και μουσείων τέχνης στην Piazza del Campidoglio
Μετά μεταβείτε στη συνοικία Monti, η οποία φιλοξενεί μποέμ boutiques για αγορές και καφέ και συνεχίστε νότια προς την περιοχή Testaccio
Το βράδυ βρεθείτε στην περιοχή Ostience  για ποτό και Τζαζ.

Τρίτη Μέρα –Βατικανό – Trastevere
Πάρτε ηλεκτρονικά  εισιτήρια για τα Μουσεία του Βατικανού για να γλιτώσετε  την ατελείωτη ουρά για την επιβλητική Βασιλική του Αγίου Πέτρου και το παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα.  Δείτε το Κάστρο του Αγίου Αγγέλου, που δεσπόζει δίπλα στον ποταμό Τίβερη, περπατώντας  προς την Piazza S. Cosimato με κατεύθυνση το λόφο Gianicolo, για να απολαύσετε τη θέα στις γραφικές οροφές της πόλης και την περιοχή Trastevere.
Μείνετε στο Trastevere  όλο το απόγευμα διασχίζοντας λιθόστρωτα μονοπάτια κι αυλές με κισσούς. Δειπνίστε σε αυτή την ατμοσφαιρική περιοχή.

Τέταρτη Μέρα – Villa Borghese
Ξεκινήστε για τους  κήπους της Villa Borghese, όπου το καλοκαίρι ανεβαίνουν έργα του σπουδαίου άγγλου τραγωδού.  Λίγο πιο πέρα είναι το Casa del Cinema, όπου γίνονται καθημερινές προβολές ταινιών από το Φεστιβάλ Βενετίας.
Μετά επεσκέφθητε  τα μαγαζιά των οδών Via condotti και Via del corso και τα νόστιμα ιταλικά προϊόντα στην αγορά Esquilino.

Πέμπτη Μέρα – Μουσείο Ara Pacis – Ισπανικά Σκαλιά και Fontana di Trevi

Αφήστε  τις αποσκευές σας στη φύλαξη του ξενοδοχείου σας και επισκεφθείτε το νέο κτίριο του Μουσείου Ara Pacis, του αρχιτέκτονα Richard Meier. Μετά κάντε τα τελευταία ψώνια στις Via della Crose και Via del Babuino. Τελευταίες σας στάσεις, τα Ισπανικά Σκαλιά και η Fontana di Trevi, όπου εύχεστε  να επιστρέψετε ξανά στη Ρώμη.