//5 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

5 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Μια επιλογή ξενοδοχείου είναι στην περιοχή Κολυμπαρίου ή στην χρυσή ακτή, έτσι κι αλλιώς ή αεροπορικός πάτε είτε με το καράβι το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο.
1η Ημέρα – Παλαιόχωρα
Μετά την εγκατάσταση σας στο ξενοδοχείο ξεκινήστε να επισκεφτείτε το ιστορικό χωριό της Κανδάνου για ένα καφέ στην κεντρική πλατεία του. Από εκεί συνεχίστε για την Παλαιοχώρα και την παραλία της Παχιάς Άμμου και μετά για φαγητό στους Άνυδρους και το βράδυ στο παλιό λιμάνι της πόλης των Χανίων  για φαγητό και ρακή στα μπαράκια με θέα το Φάρο.

2η Ημέρα – Μπάλος – Φαλάσαρνα
Αφήστε το αυτοκίνητο στο Καστέλι και πάρτε το καράβι για τον Μπάλο. Μη μένετε όλη την εκεί αλλά να πάτε μετά στα Φαλάσαρνα και δοκιμάστε φρέσκα ψάρια στις παραθαλάσσιες ταβέρνες όταν δύσει ο ήλιος επιστρέψτε, πάρτε ένα ελαφρύ δείπνο και μετά ξεκουραστείτε γιατί η επόμενη ημέρα θα είναι κουραστική.

3η Ημέρα- Φαράγγι Σαμαριάς
Πάρτε το λεωφορείο από τα Χανιά. Η ομαδική πεζοπορία ξεκινά από το Ξυλόσκαλο σε υψόμετρο 1.227 μ. . Μετά από 600 σκαλοπάτια γίνεται μια στάση για νερό στο Βρυσί κι άλλη μια στο γραφικό χωριό Σαμαριά, προτού η 12,8 χλμ διαδρομή καταλήξει με βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της Αγίας Ρούμελης. Από εκεί με το καράβι πηγαίνετε για τη Χώρα Σφακίων όπου τρώτε τα τοπικά νόστιμα φαγητά.
Γυρίστε πίσω στα Χανιά και αν αντέχετε κάντε μία βόλτα στην παλιά πόλη και δειπνήστε.

4η Ημέρα- Ελαφονήσι – Θέρισο – Δράκωνας
Κολυμπήστε στο εξωτικό Ελαφονήσι με την λευκή άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά. Γυρνώντας ανεβείτε στο χωριό Θέρισο στους πρόποδες των Λευκών Ορέων  και μετά στον Δρακώνα Κεραμειών. Δειπνήστε στο κέντρο κρητικής διατροφής και κατεβείτε στην πόλη των Χανίων για ένα ποτό στο παλιό λιμάνι.

5η Ημέρα – Ημέρα των Μουσείων
Σήμερα αφιερώστε την ημέρα στον πολιτισμό και την ιστορία. Επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσεία στα Χανιά καθώς και τα Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και Πολεμικό Μουσείο μετά  κάντε μια βόλτα στη Χαλέπα και επισκεφθείτε το σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου κάντε τα τελευταία σας ψώνια στα μαγαζιά της ακτής Κουντουριώτη και πηγαίνετε για φαγητό στο Βάμο και απολαύστε το χανιώτικο μπουρέκι.
kontod