//ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Κάποτε η Κύπρος ήταν η Γη της Επαγγελίας για όποιον ήθελε αγγλικά κασμήρια ή άλλα προϊόντα της Κοινοπολιτείας. Ευκαιρίες για τέτοιες αγορές υπάρχουν πάντα, την παράσταση όμως κλέβουν τα παραδοσιακά κεραμικά της Κύπρου και τα κεντήματα από το χωριό Λευκαρά και φυσικά ένα μπουκάλι Κουμανταρία, το θαυμάσιο γλυκό κρασί που η καταγωγή του ανάγεται στου Ιωαννίτες Ιππότες.

Η Λευκωσία προσφέρει επίσης εξαιρετικές ευκαιρίες για ψώνια και η οδός Στασικράτους είναι ιδανική για την απόλυτη αγοραστική εμπειρία. Η μικρή αυτή οδός, μήκους περίπου 500 μέτρων η οποία βρίσκεται στην πιο μοντέρνα και πολυσύχναστη περιοχή της πόλης, είναι παράλληλη με την πιο εμπορική οδό, τη Λεωφόρο Μακαρίου.

Κεντρική Δημοτική Αγορά Λευκωσίας
Η Δημοτική Αγορά της Λευκωσίας είναι επίσης γνωστή ως Αγορά του Παλιού Δημαρχείου, επειδή εκεί στεγάζονταν τα γραφεία του Δημαρχείου. Όταν οι δημοτικές αρχές μετακόμισαν στο σύγχρονο Δημαρχείο, η περιοχή μετατράπηκε στην κύρια δημοτική αγορά της πόλης. Λειτουργεί καθημερινά αλλά είναι εξαιρετικά πολυσύχναστη τα Σάββατα, όταν οι παραγωγοί από όλη την περιφέρεια συγκεντρώνονται για να πουλήσουν τα αγαθά τους. Εκτός από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, η αγορά διαθέτει μια ευρεία ποικιλία από άλλα είδη που περιλαμβάνουν σπιτικό ψωμί, ελιές, βότανα, χαλλούμι αλλά και τυριά, ξηρούς καρπούς, λουκάνικα κλπ.

Και μην ξεχνάτε ότι αν επισκέπτεστε την Κύπρο και δεν είστε κάτοικος χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δικαιούστε φοροαπαλλαγή στα ψώνια σας.