//ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ

ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ

Καθεδρικός  ναό της Παναγίας (17ος αι.)  Cathedrale Notre Dame, η κύρια εκκλησία της πόλης, από αρχιτεκτονικής άποψης είναι ένα ακαλαίσθητο συνονθύλευμα ετερόκλιτων ρυθμών, αλλά αξίζει να δείτε το σημαντικό θρησκευτικό είδωλο της χώρας, την Παρθένο παρηγορήτρια, ένα μικρό άγαλμα της Παναγίας με το Θείο Βρέφος, ντυμένο με πλούσια ενδύματα.

Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ
Η ιστορία της Εκκλησίας της Ρωμαιοκαθολικής του Αγίου Μιχαήλ (Église Saint-Michel) χρονολογείται από το 987, όταν ένα παρεκκλήσι του κάστρου βρισκόταν στον ίδιο χώρο. Ο σημερινός ναός είναι από 1688. Ο ναός ανακαινίστηκε το 1960 και το 1980. Λόγω ταραχώδη ιστορία της, η εκκλησία συνδυάζει διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ: ρωμανική, γοτθική και μπαρόκ.

Στην εκκλησία πραγματοποιούνται συναυλίες από διάσημες χορωδίες
Η εκκλησία  είναι ανοιχτή καθημερινά 10 με 12 το πρωί και 2 με 6 μ.μ.  Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Saint-Jean-Baptiste
Ίσως η πιο εντυπωσιακή  εικόνα που βλέπετε από τους λόφους όταν κοιτάζεται την πόλη του Λουξεμβούργου είναι η θέα του Grund ( κάτω πόλη) και ιδιαίτερα της όμορφης εκκλησίας του Αγίου Jean Baptiste. Έχει μια αρκετά απλή δομή αρχιτεκτονικά και το εσωτερικό της  δεν είναι εξαιρετικό. Ωστόσο, το φυσικό περιβάλλον γύρω από την εκκλησία κατά μήκος του ποταμού Alzette είναι πολύ όμορφο.

St Johann (Neu Munster)
Neu Munster (New Cathedral) ή St Johan n Εκκλησία βρίσκεται στην συνοικία Grund. Φαίνεται πραγματικά νέα που σε κάνει να σκέφτεσαι  ότι δεν χτίστηκε πριν από πολύ καιρό. Στη συνέχεια, όμως ανακαλύπτεις  ότι ο ναός χτίστηκε το 17ο με 18ο  αιώνα και η λέξη «νέα» μάλλον σημαίνει νέα σε σύγκριση με το παλιό καθεδρικό ναό