//ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ξεκινήστε την περιήγηση σας  από το Μπλε Τζαμί και συνεχίστε στον περίφημο Ιππόδρομο, απ’ όπου ξεκίνησε το 532 μ.χ. η Στάση του Νίκα. Συνεχίστε με το νεοβυζαντινό Γερμανικό Συντριβάνι, που βρίσκεται στη βόρεια είσοδό του για να υπενθυμίζει την επίσκεψη του τελευταίου Γερμανού αυτοκράτορα Βίλχελμ Β στην πόλη στις αρχές του 20ου αιώνα.
Αφού δείτε τη βάση του χάλκινου τρικέφαλου φιδιού κα τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου Α αποχαιρετίστε τον Ιππόδρομο για να πάτε στην Αγία-Σοφιά και στο Τοπ Καπί. Η Αγία Σοφία αυτό το  αρχιτεκτονικό θαύμα επί εποχής Ιουστινιανού, είναι το σημαντικότερο μνημείο της Κωνσταντινούπολης. Θα θαυμάσετε τα ψηφιδωτά (όσα δεν καταστράφηκαν από τους Οθωμανούς) και την ακουστική του χώρου. Μετά επισκεφθείτε το ανάκτορο Τοπ Καπί.  Μετά το Τοπ Καπί σειρά έχει το υδραγωγείο του Ιουστινιανού ή αλλιώς η Βασιλική Κιστέρνα. Πολλοί επισκέπτες κάνουν το λάθος να το παρακάμψουν. Είναι δίπλα στην Αγια-Σοφιά και χωρίς υπερβολές είναι εκπληκτικό. Πρόκειται για μια τεράστια στέρνα που συγκέντρωνε νερό απ’ όλα τα υδραγωγεία και υδροδοτούσε την πόλη σε περιόδους πολιορκιών. Είναι κάτω από το έδαφος το οποίο στηρίζεται σε 336 κολόνες. Περιπλανηθείτε σε ένα λαβύρινθο από περάσματα μέσα στο νερό υπό τους ήχους κλασικής μουσικής.

Αν πάλι σας μαγνητίζει ο Βόσπορος , επιβιβαστείτε σε ένα από τα καραβάκια που θα τον διασχίσουν για σας σε 1,5 ώρα. Θα περάσετε εν πλω από το ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ με τον μπαρόκ Πύργο του Ρολογιού καθώς και από τον Πύργο του Λέανδρου και το κάστρο της Ρούμελης πριν αποβιβαστείτε δίπλα στην αγορά μπαχαρικών (Istanbul.com)

Εναλλακτικά αξίζει να επισκεφθείτε την περιοχή του Γαλατά. Θα βρεθείτε ανάμεσα στα αρχιτεκτονικά σημάδια που άφησε η γενοβέζικη αποικία στα φιδογυριστά σοκάκια θαυμάζοντας το Πύργο του Γαλατά και την ομώνυμη γέφυρα.

Μετακινήσεις
Για γρήγορη πρόσβαση στο αεροδρόμιο μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο Havatas του αεροδρομίου και θα σας  πάει κατευθείαν στην Ταξίμ, για τα δρομολόγια και τις τιμές δείτε το havatas.com.tr