//ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΧΙΛΗ

ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΧΙΛΗ

Κύρια συστατικά της τοπικής κουζίνας στη Χιλή , η οποία σερβίρεται στις παραδοσιακές ταβέρνες picadas, είναι τα θαλασσινά, το μοσχαρίσιο κρέας και τα φρέσκα λαχανικά. Κλασικό πιάτο είναι οι empanadas de pino ( πιτάκια με κρέας, κρεμμύδια, βραστά αβγά και τυρί ), ενώ το ίδιο μείγμα τοποθετείται σε πήλινα σκεύη, σκεπάζεται από ένα χυλό από καλαμποκάλευρο και ονομάζεται pastel de choclo. Ομοίως, οι humitas είναι ένα κέικ από καλαμποκάλευρο που τυλίγεται σε καλαμποκόφυλλα και βράζεται στον ατμό, ενώ σερβίρεται με ensalada chilena ( ντομάτα, κρεμμύδι και κόλιαντρο ). Το curanto είναι τοπικό φαγητό του νησιού Chiloe ( πατάτες, κοτόπουλο, λουκάνικα και μύδια ) και σερβίρεται πάνω σε ζεσταμένες πέτρες. Η σούπα Cazuela, πάλι, περιέχει μοσχάρι ή κοτόπουλο, κολοκύθια, καλαμπόκι, καρότα, κρεμμύδι και σκόρδο. Σε ένα καλό παραδοσιακό τραπέζι θα βρείτε επίσης Pebre, ένα πιάτο με ψιλοκομμένες ντομάτες, κρεμμύδια, κόλιαντρο και πάστα καυτερής πιπεριάς, το οποίο αποτελεί συνοδευτικό για όλα τα πιάτα.

Διαμονή
Σαντιάγκο
Το Σαντιάγκο διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε καταλύματα: από ξενώνες σε παλιά αρχοντικά μέχρι ξενοδοχεία πολυτελείας. Πριν κάνετε την επιλογή σας, λάβετε σοβαρά υπόψη σας: την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται κάθε κατάλυμα – μερικά καλά ξενοδοχεία απέχουν αρκετά από τα σημεία ενδιαφέροντος, τις προσφερόμενες υπηρεσίες καθώς και την απόσταση που πρέπει να διανύσετε για να φθάσετε μέχρι τα εστιατόρια ή γενικότερα, για να κυκλοφορήσετε το βράδυ.

Παταγονία
Μη περιμένετε να βρείτε πολυτελή ξενοδοχεία τα καταλύματα είναι απλά καθαρά και οικονομικά.

Διασκέδαση
Η νυχτερινή ζωή στο Σαντιάγκο δεν διαφέρει από εκείνη άλλων χωρών αφού περιλαμβάνει διασκέδαση μέχρι πρωίας. Οι επιλογές πολλές: σε κάποια μπαρ εμφανίζονται τοπικά συγκροτήματα, ενώ υπάρχουν κλαμπ και ντισκοτέκ.
Τα penas είναι κέντρα όπου οι τραγουδιστές ερμηνεύουν λαϊκά τοπικά τραγούδια.
Τα μουσικά και πολιτιστικά φεστιβάλ που πραγματοποιούνται από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Εκτός Σαντιάγκο η διασκέδαση περιορίζεται σε ένα καλό δείπνο και αν είστε τυχεροί να βρεθείτε σε καμιά φιέστα , άλλωστε μετά την περιήγηση που κάνετε όλη την ημέρα μάλλον προτιμάτε να ξεκουραστείτε.