//Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

PARKOUR -Σαντορίνη
Συνεχίζοντας την παράδοση της διοργάνωσης free running που ξεκίνησε το 2007, το Red Bull Act of Motion ταξίδεψε στη Σαντορίνη, στην επιβλητική Οία, γνωστή για τη θέα και το ηλιοβασίλεμα της. Οι αγώνες αυτοί συγκεντρώνουν ταλαντούχους αθλητές, οι οποίοι εκτελούν θεαματικές φιγούρες, με άξονα το free running, επάνω στις στέγες ή σε μπαλκόνια σπιτιών, ξενοδοχείων ή άλλων κτιρίων, σε μια διαδρομή που έχει σχεδιαστεί ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό. Οι στέγες στο Φηροστεφάνι θεωρούνται μάλιστα ο παράδεισος του parkour

Bouldering – Κάλυμνος
Το καλοκαίρι του 1996 ο ιταλός αναρριχητής Adrea di Bari επισκέφθηκε την Κάλυμνο, είδε τα εξαιρετικά της βράχια και τις τεράστιες δυνατότητες της και δεν σταμάτησε να την επισκέπτεται.
Οι αναρριχητές άρχισαν να κατακλύζουν την Κάλυμνο, καθώς η είδηση άρχισε να διαρρέει. Ασβεστολιθικά πετρώματα κι επιβλητικές σπηλιές την κάνουν να ξεχωρίζει.  Η παρουσία του οδηγού βουνού συνέβαλε ώστε το νησί να θεωρείται παράδεισος αναρρίχησης.

Rafting – Βοϊδομάτης
Ο Βοϊδομάτης είναι ένα από τα καθαρότερα ποτάμια της Ευρώπης. Κυλά στη χαράδρα του Βίκου, ανάμεσα σε ένα επικό τοπίο. Ένας τρόπος να δείτε αλλιώς την περιοχή είναι το ράφτινγκ, δηλαδή κατάβαση ποταμού με ειδική βάρκα, υπό την καθοδήγηση έμπειρου οδηγού ποταμού. Η κατάβαση είναι εύκολη κι ενδείκνυται για αρχαρίους. Ξεκινά από την παραδοσιακή γέφυρα του χωριού Αρίστη και στο τελείωμα της έρχεται η έκπληξη, η τσουλήθρα που βλέπετε στο φράγμα του ποταμού

Horse Riding –Αχέροντας ποταμός
Οι πηγές του ποταμού Αχέροντα συνθέτουν ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς στα σύνορα Θεσπρωτίας και Πρέβεζας στην Ήπειρο. Οι πηγές του Αχέροντα είναι γνωστές και εξαιτίας της ελληνικής μυθολογίας, καθώς ο Αχέρων ήταν ένας από τους πέντε ποταμούς του Άδη. Ο ποταμός καλύπτει μια απόσταση 64 χιλιομέτρων και κυλάει μέσα από ένα στενό κι εντυπωσιακό φαράγγι, που σχηματίζεται από τα βουνά της Παραμυθιάς και του Σουλίου. Στην έξοδο του στενού του ποταμού υπάρχει το χωριό Γλυκή, που μπορεί να γίνει αφετηρία για να απολαύσετε μια εξόρμηση για ιππασία σε ένα μοναδικό τοπίο.

Paragliding
Η πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς (παραπέντε) είναι μοναδική εμπειρία πάνω από το ελληνικό τοπίο. Δεν είναι μόνο οι εικόνες που εναλλάσσονται, αλλά κυρίως η αίσθηση ελευθερίας που κυριεύει τους αιωροπτεριστές. Στην Ελλάδα, το αλεξίπτωτο πλαγιάς εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 80 και απέκτησε φανατικό κοινό. Η ενασχόληση με αυτό προϋποθέτει , εκτός από τον βασικό εξοπλισμό, εκπαίδευση, αλλά η πρώτη σας πτήση θα γίνει με διθέσιο αλεξίπτωτο και θα είναι η αρχή ενός ονείρου.

Trail Running –Βοϊδοκηλιά
Με πρέσβη τον ελληνικής καταγωγής υπερμαραθωνοδρόμο Dean Karnazis και στόχο τη ν καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας το Navarino Challenge πραγματοποιείται, με φόντο το τοπίο της Πύλου στη Μεσσηνία, η διοργάνωση, πέραν των διαδρομών του ημιμαραθωνίου, των 15 χλμ των 5 χλμ και του 1 χλμ για τα παιδιά, κάθε χρόνο εμπλουτίζεται με νέες δραστηριότητες κι αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις.

Climbing – Μετέωρα
Τα Μετέωρα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αναρριχητικές περιοχές του κόσμου. Το όνομα τους σημαίνει εκείνα που αιωρούνται και είναι γνωστό ότι οι μοναχοί σκαρφάλωναν σε αυτούς τους πύργους για να φτάσουν στα μοναστήρια. Το 1958 ο Γερμανός ορειβάτης Dietrich Hasse ανακάλυψε την περιοχή και την επισκέφθηκε το 1975 με το φωτογράφο Heinz Lothaz Stutte κι άλλους αναρριχητές. Μάλιστα, όπως ορίζει το έθιμο, άφησαν σε κάθε κορυφή ένα σημειωματάριο. Κάποια , ακόμη σήμερα βρίσκονται σε μερικές διαδρομές.

Mountain bike Βουνό Βόρας
Το όρος Βόρας ή Καϊμακτσαλάν είναι γνωστό για το χιονοδρομικό του κέντρο. Όμως προσφέρεται και για ατελείωτες ποδηλατικές περιπλανήσεις σε ένα δάσος που μαγεύει με τα φυσικά του χρώματα. Η περιοχή έχει αναπτυχθεί τουριστικά και όμορφοι ξενώνες, ενδιαφέροντα εστιατόρια και γραφικά καφέ βρίσκονται διάσπαρτα στον παραδοσιακό Άγιο Αθανάσιο. Στις πλαγιές του βουνού όμως ένα πολυποίκιλο πεδίο είναι δικό σας και αποτελεί πρόκληση για συναρπαστικές εξορμήσεις με το ποδήλατο είτε σε δασικούς δρόμους είτε σε μονοπάτια.

Spetses Mini Marathon
Μία αθλητική διοργάνωση με νησιωτικό αέρα
Κάθε Οκτώβριο που οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές διοργανώνεται στο νησί τον Σπετσών μια μοναδική διοργάνωση, τον Spetses Mini Marathon. Με χιλιάδες Ελληνικές αλλά και διεθνείς συμμετοχές που ξεπερνούν τις 3.000 σε όλα τα αγωνίσματα και πάνω από 6.000 επισκέπτες ο Spetses Mini Marathon αποτελεί πλέον θεσμό στα μεγάλα ετήσια αθλητικά γεγονότα στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει αγώνες δρόμου, κολύμβησης αλλά και αγώνες για παιδιά.

Χρήσιμες διευθύνσεις:
redbull.com
spetsesmarathon.com
climbkalymnos.com
trekking.gr
Riverdream.gr
Flyfreedom.gr
Navarinochallenge.com
Climbgreece.com
loutrapozar.net
e-xtremelife.com