//ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Η ντόπια μαγειρική έχει επιρροές από την ινδική κουζίνα του Νότου και από τη μαγειρική παράδοση της νοτιοανατολικής Ασίας. Πολλά λαχανικά, θαλασσινά και λιγότερο κρέας. Είναι αρκετά πικάντικη. Το πιο χαρακτηριστικό τους πιάτο, που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε, είναι το rice and carry: ρύζι ατμού, που συνοδεύεται από πολλά μικρά πιάτα με μαγειρεμένα λαχανικά, και κάρι με ψάρι ή κρέας.
Τα εστιατόρια στη Σρι Λάνκα σερβίρουν τοπικές σπεσιαλιτέ και πιάτα από την ινδική, την κινέζικη, αλλά και από την διεθνή κουζίνα. Πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό, μη χρησιμοποιείτε παγάκια, αποφεύγετε τις ωμές σαλάτες και τα ακαθάριστα φρούτα.

 Διαμονή στη Σρι Λάνκα
Στη Σρι Λάνκα τα ξενοδοχεία αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής των επισκεπτών. Επέλεξα κάποια είτε γιατί διατηρούν και συνεχίζουν μια παράδοση, είτε γιατί έχουν χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, είτε γιατί μαγειρεύουν θαυμάσια την τοπική κουζίνα, είτε γιατί οι ιδιοκτήτες τους λατρεύουν τη χώρα τους και αποτελούν πολύτιμη πηγή πληροφοριών για να γνωρίσετε τον εκεί τρόπο ζωής. Ακόμη και αν δεν θέλετε να μείνετε στα συγκεκριμένα, αξίζει να τα επισκεφτείτε τουλάχιστον για ένα ποτό ή για φαγητό.

Colombo
Grant Oriental Hotel. ήταν πριν από 100, το καλύτερο ξενοδοχείο του Κολόμπο και διατηρεί ακόμη την αποικιοκρατική ατμόσφαιρα.
Galle Face Hotel.  Χτίστηκε το 1864, τη εποχή  των βρετανών αποικιοκρατών αποτελούσε το πολυτελέστερο οίκημα κι είναι γεγονός ότι ακόμη διατηρεί μια ιδιαίτερη γοητεία. Αυτή  την περίοδο ανακαινίζεται τμηματικά και λειτουργεί.
Rocκwell Colombo. Ένα μικρό ξενοδοχείο με πολύ εξυπηρετικούς ιδιοκτήτες και υπαλλήλους.

Candy
Amaya Hills πολύ καλό αλλά λίγο απομακρυσμένο από την πόλη.
Στους λόφους γύρω από την λίμνη θα βρείτε αποικιοκρατικές βίλλες που έχουν γίνει ξενοδοχεία, θέλει λίγο προσοχή στην επιλογή σας γιατί μερικά που δεν είναι καλά αλλάζουν συνεχώς ονόματα.

Dambulla
Amaya Lake. Καταπληκτικό μπροστά σε μια λίμνη με πολύ εξυπηρετικό προσωπικό.

Διασκέδαση στη Σρι Λάνκα
Ο πολυετής πόλεμος δεν ευνόησε την εξέλιξη στη νυχτερινή διασκέδαση στο Κολόμπο, όταν έπεφτε το σκοτάδι ο κόσμος προτιμούσε να μένει στο σπίτι. Η κατάσταση αυτή έχει αρχίσει να αλλάζει. Η νυχτερινή σας έξοδο μπορεί να αρχίσει από ένα εστιατόριο ή παμπ και να συνεχιστεί σε ένα χορευτικό κέντρο.

Στην υπόλοιπη χώρα εκτός από τις παραλίες η διασκέδαση συγκεντρώνεται μέσα στα μεγάλα ξενοδοχεία.

Προσοχή όταν ανεβαίνετε σε ντουκ τουκ αν ρωτήσεις τον οδηγό αν ξέρει να σε πάει σε μια ορισμένη διεύθυνση δεν θα σου πει ποτέ όχι, θα σε περιφέρει στους δρόμους προσπαθώντας να βρει το μέρος.