//ΤΣΕΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΡΑΓΑ

ΤΣΕΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΡΑΓΑ

Κάρλοβι Βάρι
Το πλέον γνωστό spa της Τσεχίας, το οποίο βρίσκεται χτισμένο στη βαθιά κοιλάδα του ποταμού Τέπλα, περιτριγυρισμένο από δάση. Πρόκειται για τη φημισμένη λουτρόπολη του Καρόλου γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της  με μοναδικές στον κόσμο ιδιότητες. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε  “Βασιλική Πόλη” από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων και της τέχνης  όπως ο Μέγας Πέτρος, η Μαρία Θηρεσία, ο Γκαίτε, ο Μπετόβεν, ο Μπάχ. Σήμερα είναι από τα γνωστότερα κέντρα υγείας και ανανέωσης στην Κεντρική Ευρώπη.

Τσέσκυ Κρούμλοβ
Πρόκειται για μια μικρή μεσαιωνική πόλη  της οποίας η μορφή μένει σχεδόν απαράλλαχτη από τον 18ο αιώνα. Μοναδική ιστορική πόλη του 13ου αιώνα που για εκατοντάδες χρόνια αποτελεί το ποιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Τσεχίας.

Το 1992 συμπεριλήφθηκε στη λίστα της  UNESCO με τις πόλεις πολιτιστικούς θησαυρούς για την ιστορική κληρονομιά της και την πολιτισμική μοναδικότητά της.

Αποτελεί λοιπόν πολιτισμικό στολίδι , με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια της, τις εκκλησίες της και τα στενά δρομάκια της που μαγνητίζουν τον επισκέπτη.

Δυο τετράγωνα νότια της πύλης Budejovicka βρίσκεται η Ερυθρά Πύλη, ηκύρια είσοδος του Κάστρου. Υποτίθεται ότι το κάστρο το έχει στοιχειώσει μια λευκοντυμένη γυναίκα η οποία εμφανίζεται από καιρό σε καιρό και κάνει δυσοίωνες προβλέψεις.

Τα τείχη του Τσέσκυ Κρουμλόβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η “Κρυφή Γέφυρα”, τα μπαρόκ θεατρικά σπίτια και το κάστρο της 2ο σε μέγεθος συγκρότημα μετά το Κάστρο της Πράγας.

Βασιλική πόλη Κουτνά Χόρα
Η Κουτνά Χόρα βρίσκεται 65 χλμ ανατολικά της Πράγας.
Ιστορικά πρόκειται για την δεύτερη σημαντικότερη πόλη της Τσεχίας. Χάρη στα ορυχεία ασημιού έγινε το 1318 βασιλική πόλη, όπου κοβόταν το «γρόσι της Πράγας», το ασημένιο νόμισμα της Βοημίας, που κυκλοφορούσε σε όλη την Ευρώπη.

Θα συναντήσουμε τον γοτθικό ναό της Αγ. Βαρβάρας – της προστάτιδας των μεταλλωρύχων, την Ιταλική Αυλή – το νομισματοκοπείο και την εκκλησία του Αγ. Ιακώβου. Θα επισκεφτούμε και ένα παράξενο αξιοθέατο, την εκκλησία διακοσμημένη με 40.000 ανθρώπινα οστά – το Οστεοφυλάκιο του Σέντλετς.

Τσέσκυ Στέρνμπερκ
Το κάστρο Τσεσκύ Στερνμπερκ βρίσκεται 55 χλμ νοτιοανατολικά της Πράγας, πάνω από τον ποταμό Σάζαβα, σε μία βραχώδη κορυφή.

Πρόκειται για το πιο παλιό οικογενειακό κάστρο της δυναστείας Στέρνμπερκ, που προέρχεται από τον 13ο αιώνα.

Στην εσωτερική ξενάγηση θα θαυμάσουμε την πλούσια μπαρόκ διακόσμηση, τοιχογραφίες, έπιπλα της εποχής και την μεγαλύτερη συλλογή γκραβούρων από τον τριακονταετή πόλεμο.