//Αγορές στην Νέα Υόρκη

Αγορές στην Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη μπορείτε να βρείτε τα πάντα, τόσο σε πολύ χαμηλές όσο και πολύ υψηλές τιμές. Τα πολυκαταστήματα καλύτερα να τα επισκεφθείτε καθημερινή, αργά το πρωί ή νωρίς το απόγευμα, ενώ μερικά μένουν ανοιχτά μέχρι αρκετά αργά το βράδυ. Μερικά εξειδικευμένα καταστήματα αργούν ν’ ανοίξουν το πρωί.

Παρότι το Μανχάταν είναι μια κατεξοχήν οικονομική συνοικία, θα βρείτε και μια ποικιλομορφία καταστημάτων. Στο λιμάνι της Σάουθ Στριτ υπάρχουν παραρτήματα σχεδόν όλων των αλυσίδων πολυκαταστημάτων.

Η Τριμπέκα είναι μια ανερχόμενη περιοχή για αγορές, ειδικά γύρω από τη Franklin Street και τη Lower West Broadway.

Επίσης ενδιαφέροντα είναι τα αμέτρητα καταστήματα με εξειδικευμένα είδη, όπως χαρταετοί υψηλής απόδοσης, αντίγραφα πινακίδων της τροχαίας και ζώνες Harley Davidson. Οι τιμές των περισσότερων καταναλωτικών αγαθών είναι χαμηλότερες στη Νέα Υόρκη απ’ οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη.

Δεκάδες καταστήματα πουλούν σε τιμές χονδρικής μη επώνυμα ρούχα στην Garment District, κυρίως στη w 4th St. Αμέσως μετά τη Sixth Ave.

Πρέπει να λαμβάνεις υπόψη και το  κυνήγι των προσφορών. Το δολάριο εξακολουθεί να τρέχει πίσω από το ευρώ, που σημαίνει ότι εδώ μπορείς να βρεις σχεδόν τα πάντα, καταρχήν 25% φθηνότερα από την Ευρώπη, ενώ σε καταστήματα όπως το Century21 στην περιοχή του Ground Zero, οι εκπτώσεις αγγίζουν το 70% – μπορεί και παραπάνω.