//ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΤΑ 30 ΚΑΙ ΚΑΤΙ …

ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΤΑ 30 ΚΑΙ ΚΑΤΙ …

Η καλύτερη ηλικία για κάποια ταξίδια που χρειάζονται αντοχές και ωριμότητα είναι, νομίζω, η δεκαετία ανάμεσα στα 30 και 40. Βέβαια αν το λέει η καρδούλα σας μπορείτε να τα κάνετε και στα 70 σας.

1. Το Μεγάλο Σινικό τείχος στην Κίνα
Σίγουρα, δεν είναι από τα μέρη που επισκέπτεται κανείς στα 30 και κάτι, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αφήσετε τα κοσμικά μέρη και να έλθετε σε επαφή και με λίγο πολιτισμό. Στην επιστροφή σας στο Πεκίνο, μια και μιλάμε για πολιτισμό, επισκεφτείτε και τους τάφους των Μινγκ.


2. Πέτρα, Ιορδανία
Η Ιορδανίας δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στους προορισμούς που προτιμούν οι ταξιδιώτες για να αποκτήσουν εμπειρίες και να γευτούν την ιστορία και το πολιτισμό. Η φωτογραφία όμως μιλάει από μόνη της και είναι δυνατόν να σας κάνει να αλλάξετε γνώμη.


3. Το Καρναβάλι του Ρίο, Βραζιλία
Η Νότια Αμερική δεν είναι τόσο δημοφιλής προορισμός για τους πάνω από τα 30, όσο είναι η Ευρώπη και η Ασία. Γιατί όμως να μην είναι όταν συγχρόνως μπορείτε να ξεφαντώσετε;


4. Αβάνα, Κούβα
Η Αβάνα είναι μία πόλη στην οποία φαίνεται ότι ο χρόνος έχει σταματήσει να κυλάει, και σου δίνει την εντύπωση ότι κάπου εκεί θα ξετρυπώσει ο Χεμινγουέι από κάποιο μπαρ της. Διατηρεί ακόμα το χρώμα και την φυσιογνωμία της. Ανακαλύψετε την λοιπόν τώρα προτού να είναι αργά, μιας και αποκαταστάθηκαν οι διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και είναι γνωστό ότι όπου πατάει αμερικανός τουρίστας αλλάζει και η φυσιογνωμία του τόπου.


5. Τσέσκυ Κρούμλοφ, Τσεχία
Ένα κρυμμένο κόσμημα στην κεντρική Ευρώπη είναι το Cesky Krumlov. Βρίσκεται μόλις 2 ώρες και κάτι με λεωφορείο προς τη νότια Βοημία από την Πράγα και είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη στην Ευρώπη. Δοκιμάστε να το επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να κάνετε rafting στο ποταμό Μολδάβα με πολλά σημεία για κάμπινγκ στην διαδρομή σας.