//ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ

ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ

Από τη Χιλή μπορείτε να φέρετε μαζί σας ασημένια κοσμήματα, ξυλόγλυπτα, κομψοτεχνήματα με λάπις λάζουλι, ινδιάνικα υφαντά, μάλλινα και δερμάτινα ρούχα, εσάρπες και πόντσο. Πιο εξεζητημένα σουβενίρ θεωρούνται τα απολιθώματα από την έρημο Ατακάμα, που πωλούνται σε πολλά καταστήματα αναμνηστικών του Σαντιάγο.

Σαντιάγκο
Οι αγορές του Σαντιάγκο διαθέτουν επίσης πολλά είδη λαϊκής τέχνης. Αν θέλετε να έρθετε αντιμέτωποι με μια μεγάλη ποικιλία αντικειμένων λαϊκής τέχνης των Mapuche, των Aymara καθώς και από το Rapa Nui, επισκεφτείτε το Centro de Exposicion de Arte Indigena  στη νότιο-δυτική γωνία της περιοχής Santa Lucia, κατά μήκος της Alameda.
Παρόμοια αντικείμενα διαθέτει το Centro Artesanal Santa Lucia και η περιοχή Bellavista, στην οδό Ρίο Nono  και σε καταστήματα όπως το Cooperativa Almacen Campesina προσέξτε τις ωραίες μπασμίνες, τα μαντήλια, τα κεραμικά είδη και τα κοσμήματα.

Μια ακόμη αγορά που λειτουργεί μόνο τους θερινούς μήνες, η αγορά ειδών λαϊκής τέχνης, στη βόρεια πλευρά της λεωφόρου Providencia, βρίσκεται στην έξοδο από το σταθμό του μετρό Pedro de Valdivia.

Valparaiso
Το Βαλπαραΐσο δεν έχει τα μεγάλα πολυκαταστήματα, αλλά υπάρχουν πολλά μικρά μαγαζιά στους πολυπληθής δρόμους της πόλης. Ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο βρίσκεται στο ανατολικό τέλος της Avenida Brasil.