//ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗ ΜΙΑΝΜΑΡ -ΒΙΡΜΑΝΙΑ

ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗ ΜΙΑΝΜΑΡ -ΒΙΡΜΑΝΙΑ

Από τη Μιανμάρ μπορείτε να αγοράσετε μεταξωτά παρεό, αγαλματίδια του Βούδα, όμορφα διακοσμητικά είδη, πολύχρωμες ομπρέλες από μπαμπού, παραδοσιακές βιρμανικές μαριονέτες, μικροαντικείμενα από λάκα, γλυπτά από ξύλο ή μάρμαρο. Η Μιανμάρ έχει μεγάλη παράδοση στα ασημένια σκεύη και κοσμήματα, τα οποία θα βρείτε παντού και σε αφθονία, σε απλά ή περίτεχνα σχέδια με ημιπολύτιμους λίθους.

Τα ψώνια στα Zei (αγορές) στο κέντρο της Γιανγκόν είναι διασκέδασης, επίσης είναι μία ευκαιρία για να  έλθετε σε επαφή με τους ντόπιους.

Μερικές από τις αγορές της Γιανγκόν είναι:
Bogyoke Aung San Market (Bogyoke Aung San Rd) ανοιχτή από Τρίτη μέχρι Κυριακή από 8.30 πμ – 5 μμ.
Μπορείτε να περάσετε περίπου την μισή σας ημέρα σε αυτή την αγορά (που μερικές φορές ονομάζεται και Scott Market) υπάρχουν πάνω από 2.000 μαγαζιά και η μεγαλύτερη συλλογή από χειροτεχνήματα  λαϊκής τέχνης και αναμνηστικά.

Theingui Zei (Shwedagon Pagoda Rd). Η μεγαλύτερη αγορά στην Γιανγκόν, αυτή την αγορά χρησιμοποιούν οι ντόπιοι γιατί βρίσκουν την Bogyoke Aung San Market λίγο πιο ακριβή.
Τα περισσότερα μαγαζιά είναι για υφάσματα αλλά η αγορά ανακαινίστηκε και έχει μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά βότανα και φάρμακα.

Thirimingala Zei (Yangon River Bank, Ahlone Township). Στο τέλος της βόρειας πλευράς της Strand Rd ένας λαβύρινθος από πωλητές που πουλάνε φρέσκο φαγητό, λαχανικά, φρούτα και κρέας. Αξίζει μια βόλτα για την καταπληκτική εικόνα και τις απίθανες οσμές, όχι όλες από αυτές ιδιαίτερα ευχάριστες.