//ΠΟΥ ΘΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

ΠΟΥ ΘΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

Οι αυτοκρατορικοί πεζόδρομοι Karntners trasse, Kohlmark και Graben (πάλαι ποτέ τάφρος της μεσαιωνικής Βιέννης, με την Pestsaule, τη στήλη η οποία ανεγέρθη για να θυμίζει την επιδημία της πανώλης του 1679) είναι το εμπορικό στέμμα της Βιέννης.

-Είναι εντελώς απαραίτητο να τους έχετε εξερευνήσει επαρκώς, με έμφαση στα 6-7 μαγαζιά (J&L Lobmeyr, για είδη από γυαλί, A.E. Kochert, για κοσμήματα, Knize, για ρούχα και αξεσουάρ για άντρες, Rudolf Scheer & Sohne, για παπούτσια), που υπήρξαν επίσημοι προμηθευτές της αυτοκρατορικής αυλής.

-Σχετικά κοντά, με κατεύθυνση προς Naschmarkt, θα πέσετε πάνω στο Phil στην Gumpendorfer Strasse 10-12, ένα concept café- πωλητήριο επίπλων (όπως ακριβώς είναι και το Das Mobel στο Spittelberg), όπου οτιδήποτε βλέπετε είναι δημιούργημα κάποιου ντόπιου σχεδιαστή και πωλείται.

-Ακριβώς δίπλα στη Naschmarkt στην οδό Schleifmuhlglasse, θα βρείτε το Gabarage, τον επίσημο ναό του βιεννέζικου δημιουργικού upcycling, με λαχταριστά ευφάνταστα ανακυκλωμένα αντικείμενα, όπως τσάντες ταχυδρόμου από μουσαμά φορτηγού και λάμπες από χρησιμοποιημένο φιλμ. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τα γαστρονομικά σουβενίρ από τη Βιέννη, η πρώτη και τελευταία σας στάση οφείλει να είναι στο Julius Meinl Am Graben, το πιο εντυπωσιακό delicatessen που έχω δεί στην ζωή μου.

-Για τα υπόλοιπα αναμνηστικά θα φροντίσει το πωλητήριο του Μουσείου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΜΑΚ

7 Προτάσεις για αγορές στη Βιέννη