//6 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

6 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

Spittelberg.
Μια  γοητευτική περιοχή  κοντά στο  Museumsquartier.   Μοιάζει με ένα μικρό ρομαντικό χωριό στη  μέση της πόλης.  Μια περιοχή ήσυχη, λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης, χωρίς κίνηση,  φασαρία, πλήθη τουριστών, με καλά διατηρημένα ιστορικά κτίρια και ειδυλλιακές  πλατείες.  Ένα μοναδικό κομμάτι της πόλης  με τη ρομαντική ατμόσφαιρα των  λιθόστρωτων δρόμων.
Ήσυχο την ημέρα, ζωντανεύει το βράδυ από  σπουδαστές, καλλιτέχνες, νέους που συχνάζουν εκεί.
Θα βρείτε εκεί πολλά καταστήματα  με αντικείμενα τέχνης και αντικείμενα χειροτεχνίας απ’  όλο τον κόσμο καθώς και ατελιέ με πρωτότυπη μόδα από τοπικούς σχεδιαστές.
Θα βρείτε επίσης  ρομαντικά καφέ, εστιατόρια, μπαρ για να πιείτε ένα ποτό ή να δειπνήσετε.

Alte Donau.
Ο Δούναβης είναι πάντα παρών  στη ζωή της  Βιέννης.
Για το λόγο αυτό οι Βιεννέζοι  χρησιμοποιούν τις όχθες του για να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν, ή να απολαύσουν έναν καφέ , ένα ποτό στις καφετέριες, στα μπαρ και στα εστιατόρια που  βρίσκονται στις  όχθες του.
Η περιοχή  Alte Donau,  περιτριγυρισμένη από κήπους, εστιατόρια  με βεράντες που έχουν  θέα στον ποταμό, περιπάτους με λωρίδες για ποδήλατα, προσελκύει  πολλούς επισκέπτες  και ιδιαίτερα κολυμβητές και surfers.

Tiergarten  Schonbroon.

Το 1752  ο Αυτοκράτορας  Φραγκίσκος  Ι είχε την ιδέα να εγκαταστήσει σ’  ένα μέρος του κήπου  του εξωτικά ζώα,  που προέρχονταν από άλλες χώρες,  για να τα φροντίζει και να τα μελετήσει.
Το γεγονός αυτό υπήρξε η αρχή αυτού του ζωολογικού κήπου, η αρχή του παλαιότερου,  συνεχώς σε λειτουργία, ζωολογικού κήπου στον κόσμο.
Βρίσκεται στο πάρκο των Ανακτόρων  Schonbroon.  Φιλοξενεί πολλά είδη ζώων, αρκούδες, τίγρεις, ρινόκερους, πούμα, πουλιά, ερπετά, καγκουρό και άλλα πολλά είδη.
Θεωρείται ως ένας επιστημονικά διοικούμενος ζωολογικός κήπος, ο οποίος σκοπό έχει τη  διατήρηση των ειδών και  την προστασία  της πανίδας.  Πρόκειται γενικά για ένα από τα  σπουδαιότερα κέντρα στον κόσμο διατήρησης της πανίδας στη φύση.

Περιηγηθείτε στην πόλη με ποδήλατο.

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να γνωρίσετε την πόλη είναι το ποδήλατο.
Στη Βιέννη   η χρήση του είναι σχεδόν επιβεβλημένη στην κοινωνία.  Πραγματικά υπάρχουν  πάνω από 1200 χιλιόμετρα  λωρίδων ποδηλασίας  στην πόλη.
Είναι εύκολο να βρείτε όλα τα εξαρτήματα για να μεταφέρετε ζώα  ή μικρά παιδιά σ’  αυτά τα  οικολογικά οχήματα για την πόλη.
Φυσικά υπάρχουν πολλοί τρόποι  για να νοικιάσετε ένα ποδήλατο.  Η καλύτερη εταιρία είναι η  CityBike  η οποία έχει περισσότερα από 80 σημεία ενοικίασης μέσα στην πόλη.
Νοικιάζοντας ένα ποδήλατο μπορείτε να επισκεφθείτε όλα τα ενδιαφέροντα μέρη της πόλης με έναν  τρόπο πιο ευχάριστο και  οικονομικό.

Ο Πύργος του Δούναβη.
Ο πύργος αυτός δεσπόζει στο πάρκο του Δούναβη και αποτελεί το ψηλότερο κτίριο της πόλης, με ύψος  352 μέτρων.  Από το παρατηρητήριο, την περιστρεφόμενη καφετέρια και το εστιατόριο θα απολαύσετε την πανοραμική   θέα της πόλης.

 

Stadtpark.

Το Standtpark είναι ένα μεγάλο δημοτικό πάρκο. Έχει συνολική έκταση 28 στρεμμάτων και χωρίζεται σε δύο μέρη από τον  ποταμό Wien. Για το λόγο αυτό υπάρχουν γέφυρες που ενώνουν τα δύο μέρη του πάρκου.
Το πάρκο άνοιξε το 1862, μετά την κατεδάφιση του παλιού τείχους της πόλης και την κατασκευή της Ringstrasse και  ήταν το πρώτο δημόσιο πάρκο της Βιέννης.
 Διάσπαρτα σε όλο το πάρκο βρίσκονται αγάλματα διάσημων βιεννέζων καλλιτεχνών, συγγραφέων και συνθετών. Στη μέση του πάρκου συναντά κανείς το επιχρυσωμένο χάλκινο  άγαμα του Γιόχαν Στράους, υιού, του πιο σπουδαίου ίσως βιολιστή  στην ιστορία της μουσικής. Το άγαλμα αυτό πλαισιώνεται από μαρμάρινο ανάγλυφο και παρουσιάστηκε στο κοινό το 1921.
Στην αποκάλυψη του αγάλματος ακούστηκε από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης ο Γαλάζιος Δούναβης, που είχε συνθέσει ο Γιόχαν Στράους.
Συνεχίζοντας τον περίπατο στο Πάρκο θα συναντήσετε το Kursalon, κτίριο ιστορικό του 1867, όπου διοργανώνονται  πολλές συναυλίες και χοροί.
 Τα παρτέρια με τα λουλούδια, τα δέντρα, το πράσινο και μια λίμνη κάνουν το Standtpark μια πράσινη όαση στο κέντρο της πόλης.