//ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ

ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ

Η Υπαίθρια αγορά Ecseri
Το Μοναστηράκι της Βουδαπέστης
Λειτουργεί πάνω από μισό αιώνα, η κορυφαία υπαίθρια αγορά της Βουδαπέστης βρίσκεται στο Nagykőrösi 15t 156, σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Πέστης, 40 λεπτά με το λεωφορείο νότια του κέντρου της πόλης. Όπως συμβαίνει συχνά με αυτό το είδος πραγμάτων, το Ecseri είναι ένα μείγμα χρησιμοποιημένων σκουπιδιών, αντίκες και μερικά πραγματικά vintage ευρήματα.

Οι ειδικοί θησαυροί περιλαμβάνουν έργα τέχνης. Λαϊκή τέχνη Μαγυάρων και Ρομά (τσιγγάνων). vintage παραδοσιακά κεντημένα λινά και ρούχα. παλιές πινακίδες δρόμου, αντικείμενα από σμάλτο και πορσελάνη και κάθε είδους αναμνηστικά από την κομμουνιστική εποχή (και περιστασιακά ακόμη και τη ναζιστική κατοχή).

Πολλοί πωλητές μιλούν κάποια αγγλικά και ενώ αναμένεται λίγο παζάρι, θα βρείτε γενικά αρκετά ελκυστικές τιμές. Για την καλύτερη επιλογή, φτάστε εκεί όσο νωρίτερα μπορείτε (ανοίγει καθημερινά στις 08:00). Καλό κυνήγι.

 

Κέντρο της πόλης WestEnd
Η μεγαλύτερη προσφορά για ψώνια στη Váci Utca

Ένα άλλο από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Βουδαπέστης, το WestEnd συγκεντρώνει, σε ένα επιβλητικό συγκρότημα στην Váci Utca, 50.000 τετραγωνικά μέτρα καταστημάτων, γραφείων και 40 εστιατορίων και παμπ-μαζί με έναν κινηματογράφο 14 οθονών και το πεντάστερο , Ξενοδοχείο 230 δωματίων Hilton Budapest WestEnd. Τα μισά από τα 400 μαγαζιά εδώ είναι αφιερωμένα στη μόδα. Ανοίγει από Δευτέρα έως Σάββατο στις 10:00 και κλείνει μεταξύ 20:00 και 21:00. Την Κυριακή ανοίγει στις 10:00 και κλείνει μεταξύ 18:00 και 19:00. Στάση του μετρό Lehel Tér.

 

Arena Plaza
Ο καπιταλισμός στα πιο λαμπερά του

Στο Kerepesi της Πέστης νότια του City Park, ένα από τα νεότερα και μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Βουδαπέστης (2007) προσφέρει 180.000 τετραγωνικά μέτρα  εγχώριων και διεθνών ενδυμάτων (συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εκπτωτικών καταστημάτων), παπούτσια, ηλεκτρονικά, κοσμήματα και βιβλία /μουσική, μαζί με εστιατόρια για γρήγορο φαγητό έως καλό φαγητό. Είναι επίσης το σπίτι ενός από τους μεγαλύτερους κινηματογράφους της Ουγγαρίας με πολλές οθόνες και μια σειρά από ανέσεις που αναμένονται από οποιοδήποτε κορυφαίο ευρωπαϊκό εμπορικό κέντρο τον 21ο αιώνα. Τα καταστήματα είναι ανοιχτά 10:00 έως 21:00 Δευτέρα έως Πέμπτη και 10:00 έως 22:00 Παρασκευή και Σάββατο (κλειστά Κυριακή). Σταθμός Μετρό: Keleti Pályaudvar.

Μεγάλη Αίθουσα Αγορών
Η μεγαλύτερη από τις κλασικές καλυμμένες αγορές της Βουδαπέστης

Οι παραδοσιακές εσωτερικές δημόσιες αγορές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συναντηθείτε με τους ντόπιους και από τις πέντε που εξακολουθούν να υπάρχουν στη Βουδαπέστη, το νεογοτθικό, με πολύχρωμη κεραμοσκεπή, το Great Market Hall (γνωστή και ως Κεντρική Αγορά) είναι το μεγαλύτερο. Καθιερώθηκε όπως και τα άλλα γύρω στα τέλη του 19ου αιώνα για να τυποποιήσει την ποιότητα των τροφίμων που προσφέρονται για δημόσια πώληση. Αυτή η τριώροφη αγορά ανακαινίστηκε και άνοιξε ξανά τη δεκαετία του 1990 αφού είχε υποστεί σοβαρές ζημιές κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και συνεπώς έκλεισε για δεκαετίες. Είναι ένα υπέροχο μέρος για να εξερευνήσετε και να δοκιμάσετε ουγγρικές σπεσιαλιτέ, όπως πάπρικα, κρασιά Tokaj και λιχουδιές τηγανητές ζύμες. Υπάρχει μια ιδιαίτερα ζωντανή σκηνή τα Σάββατα και υπάρχουν επίσης ειδικά προγράμματα και εκδηλώσεις που μπορείτε να κάνετε κράτηση. Ανοιχτό 06:00 έως 18:00 (Δευτέρα έως 17:00, Σάββατο έως 15:00, κλειστές Κυριακές).