//ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Με τεράστια χειροτεχνική και οικοτεχνική παράδοση, η Σρι Λάνκα είναι ένας παράδεισος για αγορές με πραγματικό τοπικό χαρακτήρα. Το Colombo έχει καλή αγορά για υφάσματα και αντικείμενα, είδη για το σπίτι, ρούχα και, φυσικά, κοσμήματα, (η χώρα φημίζεται για τα ζαφείρια και τις ημιπολύτιμες πέτρες). Τις πιο μικρές αγορές (αναμνηστικά, δωράκια κ.λπ.) αφήστε να τις κάνετε στο Galle, όπου οι βόλτες στα στενά του κάστρου είναι συναρπαστικές (μη χάσετε με τίποτα τον περίπατο κατά το ηλιοβασίλεμα στη δυτική πλευρά του κάστρου, όταν όλη η πόλη βγαίνει στις επάλξεις).

Μια καλή εισαγωγή στην ατμόσφαιρα του ανατολίτικου παζαριού είναι η Pettah Market στο Colombo: 24 οικοδομικά τετράγωνα, όπου πωλούν τα πάντα – από εξωτικά φρούτα και μπαχαρικά μέχρι κοσμήματα, σάρι, ηλεκτρικά είδη, τσάγια, γύψινους επιχρωματισμένους Χριστούς και αγίους.

Φυτείες και εργοστάσια τσαγιού
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι φυτείες τσαγιού που υπάρχουν κοντά στην πόλη Nuwara Eliya (στην τοποθεσία Horton) παράγουν το καλύτερο τσάι του κόσμου. Από τα δεκάδες εργοστάσια τσαγιού της περιοχής, το πιο γνωστό είναι αυτό που έχτισε ο Sir Tomas Lipton το 1890

Κολόμπο
-Barefoot 706 Galle road, Colombo 3
Πολύχρωμα υφαντά αλλά και κεραμικά σερβίτσια και αντικείμενα από την Barbara Sansoni, την πρώτη σχεδιάστρια της χώρας που ανέδειξε την έως τότε περιθωριοποιημένη οικοτεχνία της σε ένα σημερινό εμπορεύσιμο και ανταγωνιστικό είδος.

– Selyn Handlooms 77 Isipathana Mawatha, Colombo 5
Το show room μιας οικογενειακής βιοτεχνίας-οικοτεχνίας. Πολύ όμορφα τα παιδικά ρούχα.

– Kandygs Handlooms 333 Galle road, Colombo 3
Τα ίδια προϊόντα με τους προηγούμενους, μικρότερη επιλογή, αλλά πολύ πιο φθηνά. Το δυνατό του σημείο είναι οι υφαντές πετσέτες μπάνιου από απορροφητικό βαμβάκι.

– Paradise Road 213 Dharmapala Mawatha, Colombo 7, T
H απάντηση των Σριλανκέζων στο Habitat. Από τον γκουρού του στυλ της χώρας Udayshanth Fernando. Θα θέλετε να αγοράσετε τα πάντα.

-Gandhara 28 Stratford avenue, Kirulapane
Κατάστημα διασιατικής αισθητικής. Αρχιτεκτονικά μέλη από κατεδαφισμένα παλιά σπίτια, κινέζικα έπιπλα, ολλανδικές αντίκες και αντικείμενα από όλη την Ασία. Πολύ ενδιαφέρον μείγμα!

-Odel 5 Alexandra Place, Colombo 7
Τοπική μόδα με στυλ. Πολύ καλά παιδικά!
-House of Fashions 28 Duplication road & Visak road, Colombo 4
Σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές θα βρείτε ρούχα που κατασκευάζονται στη Σρι Λάνκα και προορίζονται για εξαγωγές. Πουκάμισο Ralph Lauren μόλις 3 ευρώ!

Galle
-Lollapalooza 56 Lighthouse street, Fort, Galle
Καλόγουστο μικρό κατάστημα με επιλογή δώρων από ντόπιους χειροτέχνες. Χρησιμοποιήστε το ως αφετηρία εξερεύνησης, γιατί όλη η γύρω περιοχή έχει πολύ ενδιαφέροντα μικρά μαγαζιά.