//Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Πατέρας του τροπικού μοντερνισμού, ο Geoffrey Bawa είναι ένας από τους σημαντικότερους Ασιάτες αρχιτέκτονες του 20ού αιώνα, ο οποίος επηρέασε με τα δημιουργήματά του όλες τις νεότερες γενιές Ασιατών αρχιτεκτόνων. Μεγάλη, πολυσχιδής προσωπικότητα, σημάδεψε με το έργο του τη Σρι Λάνκα όλο το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Πέθανε το 2003 και από τότε το σπίτι του έχει γίνει μουσείο. Σας προτείνω, λοιπόν, μια μικρή αρχιτεκτονική διαδρομή, για να ανακαλύψετε το έργο του μέσα από τους χώρους όπου έζησε ή που σχεδίασε.

Lunuganga Estate
Bentota,
To εξοχικό του. Έξι περίπτερα διαμορφωμένα σε σουίτες, σε μια παλιά φυτεία καουτσουκόδεντρων που έχει μετατραπεί σε έναν ιταλικής αισθητικής τροπικό κήπο, πάνω στις όχθες μιας λίμνης. Μαγευτικό. Το ωραιότερο μέρος για διαμονή στη χώρα (από 140 $)! Πηγαίνετε τουλάχιστον για μια βόλτα και μεσημεριανό. Το πιο αυθεντικό rice & curry που έχω δοκιμάσει ποτέ.

Simamalaka Shrine of Gangaramaya Temple
Beira Lake, Colombo
Ενα βουδιστικό προσκύνημα στο μέσον της λίμνης Beira στο Colombo.

Number 11
33rd Lane, Colombo 3, T/+94.11.4337335,
Το σπίτι του, που έχει διαμορφωθεί σε μουσείο.

The Gallery Café
2 Alfred House road, Colombo 3, T/+94.11.2582162
To πρώην γραφείο του, διαμορφωμένο σε ένα από τα πιο ωραία εστιατόρια που έχω πάει στη ζωή μου. Διεθνής κουζίνα καλά εκτελεσμένη, μια γκαλερί με ενδιαφέρουσες εκθέσεις και ένα μικρό κατάστημα με καλή επιλογή αντικειμένων. Είναι το μέρος όπου θα πάτε για να δείτε την in κοινωνία της πόλης. Κλείστε τραπέζι.