//ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Το φαγητό στην Βαρκελώνη γενικότερα είναι στις ίδιες τιμές περίπου όπως στην Ελλάδα. Από την άλλη, ο καλύτερος νόμος που άφησε πίσω του ο Φράνκο είναι το Menu del Dia, που υποχρέωνε όλα τα εστιατόρια να έχουν καθημερινά ένα φθηνό μενού για τους εργαζομένους, ώστε να μην αναγκάζονται να γυρίζουν στα σπίτια τους για μεσημεριανό.

Ακόμη και σήμερα, τα πιο πολλά εστιατόρια συνεχίζουν αυτή την παράδοση. Ακόμη και τα ακριβά ρεστοράν την ακολουθούν, με αποτέλεσμα τα μεσημέρια να μπορείτε να δοκιμάσετε υψηλή κουζίνα μεγάλων σεφ σε πολύ λογικές τιμές. Επίσης, σχεδόν όλα έχουν μπαρ και σερβίρουν tapas, τουτέστιν μεζεδάκια (θα τα συνοδεύσετε με το αφρώδες τοπικό κρασί, το cava) – άλλη μια πολύ οικονομική λύση.

Τα ψαρικά στην Βαρκελώνη είναι άφθονα και χαζεύοντας τα περίεργα όστρακα και τους μπακαλιάρους καταλαβαίνεις ότι η τοπική μαγειρική τα χρησιμοποιεί πολύ. Όμως θα ήταν λάθος να συμπεράνετε ότι στην Καταλονία η κουζίνα βασίζεται μόνο στη θάλασσα. Οι πιπεριές, που ο Κολόμβος έφερε από το Νέο Κόσμο, αφθονούν μαζί με τις ντομάτες. Όπως σε ολόκληρη την Ισπανία, έτσι κι εδώ, το χοιρινό, το υπέροχο χαμόν και τα διάφορα λουκάνικα, βρίσκονται παντού και δίνουν γεύση στα φαγητά της κατσαρόλας.

Η Ισπανία είναι στην πραγματικότητα η χώρα που εισήγαγε τη σοκολάτα στην Ευρώπη. Πρωτοέφτασε το 1528, όταν ο κονκισταδόρ Hernan Cortes έστειλε σπόρους από κακάο στον αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, Κάρολο τον Ε’, στη Μαδρίτη. Η πρώτη βιομηχανική σοκολάτα κυκλοφόρησε στη Βαρκελώνη το 1777. Περιττό να σας πω φυσικά ότι οι Ισπανοί θεωρούν τη σοκολάτα κάτι σαν εθνικό τους προϊόν.

Διασκέδαση

Από τις αρχές του 2011, το κάπνισμα απαγορεύεται στη Βαρκελώνη, κάτι που τηρείται.  Εάν αποφασίσετε να πάρετε το ποτό σας εκτός μπαρ για να απολαύσετε το τσιγαράκι σας, θα το πιείτε σε πλαστικό ποτήρι.

Το ωράριο στα μπαρ είναι μέχρι τις 02.00 με 02.30, εκτός από τις Παρασκευές και τα Σάββατα που είναι ανοιχτά ως τις 03.30.
Υπάρχουν βέβαια και τα clubs, όπου η διασκέδαση συνεχίζεται μέχρι πρωίας.

Οι περιοχές της Διαγονάλ, του Πουέμπλο Εσπανιόλ κ.α. έχουν πολλά μπαρ και ντισκοτέκ. Παραστάσεις φλαμένκο δίνονται στο Πουέμπλο Εσπανιόλ (Κάρμεν)

Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιούνιο δίνονται παραστάσεις όπερας και μπαλέτου στο θέατρο Λισέου και στο Μέγαρο Καταλανικής Μουσικής ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γίνονται πολλά φεστιβάλ.