//ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

Αν η Πιάτσα ντ’ Εσπάνια  εντυπωσιάζει καθημερινά,  την ημέρα που ονομάζεται « Donne Sotto le Stelle»   δημιουργείται μια ατμόσφαιρα που δε θα πρέπει  να χάσετε.
Τα 135 σκαλοπάτια της Πλατείας αυτής γεμίζουν δόξα και αίγλη το μήνα Ιούλιο. Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα όλη η πλατεία βάζει τα γιορτινά της, για να υποδεχθεί τη διεθνώς γνωστή επίδειξη  Μόδας «Donne Sotto le Stele» (Γυναίκες κάτω από τα άστρα).
Αυτή η επίδειξη Μόδας οργανώνεται κάθε Ιούλιο και προσελκύει τους καλύτερους σχεδιαστές και μόδιστρους, τα πιο περιζήτητα μοντέλα και  τις πιο γνωστές φίρμες του κόσμου της Μόδας.

Σε αντίθεση με άλλες επιδείξεις Μόδας, αυτή η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό (αν και προφανώς  ο χώρος που είναι πολύ κοντά στην πασαρέλα δεν είναι προσβάσιμος).
Είναι γνωστό βέβαια ότι η Ρώμη ενδιαφέρεται για τη Μόδα, και αυτό ιδιαίτερα το γεγονός συντελεί ώστε όλη η πόλη να ασχολείται συνεχώς με την προετοιμασία του.
Aν θέλετε να το παρακολουθήσετε, βρείτε μια θέση στα μπαλκόνια που υπάρχουν γύρω από την πλατεία. Ανεξάρτητα από το αν σας ενδιαφέρει η Μόδα, μόνο η ατμόσφαιρα που δημιουργείται τις νύχτες και ο στολισμός της Πλατείας αυτές τις μέρες, δημιουργούν μια φαντασμαγορία που αξίζει να θαυμάσετε μια καλοκαιρινή νύχτα στη Ρώμη.

Αγορά  στη  Via Sannio.
Στη Ρώμη οι υπαίθριες αγορές είναι πολύ συνηθισμένες. Υπάρχει πλήθος αγορών σε όλη την πόλη, κάθε τύπου και με κάθε είδους ωράρια.  Γι’ αυτό  καλό είναι  να κάνετε μια επιλογή.
Σ’ αυτές τις αγορές μπορείτε να βρείτε μεγάλες ευκαιρίες και κυρίως πράγματα μοναδικά.
Στην αγορά που βρίσκεται στη  Via Sannio μπορείτε να βρείτε αρκετά πράγματα, ενώ κάνετε τη βόλτα σας ανάμεσα στους πάγκους.
Βρίσκεται στη Via  Sannio, κάτω από τα Αυρηλιανά Τείχη. Αν και δεν είναι πολύ κεντρική, έχετε πολλά λεωφορεία στη διάθεσή σας (118, 87, 81, 16, 13 και 15).
Αυτή η αγορά λειτουργεί από το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Αν και στην αρχή λειτουργούσε μόνο ως αγορά ρούχων, σήμερα μπορείτε να βρείτε παπούτσια, ομπρέλες, ρολόγια, αντικείμενα για το σπίτι και ακόμα δίσκους και βιβλία.
Είναι μια ήσυχη αγορά και , αν και είναι αρκετά γνωστή, μπορείτε να περπατήσετε εύκολα ανάμεσα στους πάγκους χωρίς εντάσεις. Οι πωλητές είναι ευγενικοί και έτοιμοι να σας προσφέρουν βοήθεια.

Κατάστημα Παιχνιδιών Bartolucci.
Eάν σας συνοδεύουν παιδιά ή θέλετε να αγοράσετε κάποιο πρωτότυπο δώρο ή απλώς σας αρέσουν τα παραμύθια και τα παιχνίδια, τότε στη Via  Lungofoglia , κοντά στον εμπορικό δρόμο Via del Corso , θα βρείτε το κατάλληλο μέρος.
Σ’ αυτό το δρόμο υπάρχουν κάποια καταστήματα παιχνιδιών, που διαθέτουν πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια για τα παιδιά. Αλλά ανάμεσα σ’ αυτά ξεχωρίζει το κατάστημα Bartolucci.
Εκεί θα ζήσετε για μια στιγμή ξανά την παιδική σας ηλικία , γιατί μπαίνοντας έχει κανείς την εντύπωση ότι βρίσκεται στο εργαστήρι του Τζεπέτο μαζί με τον Πινόκιο. Τα παιχνίδια είναι από ξύλο και φτιάχνονται στο χέρι από τους τεχνίτες του καταστήματος. Η ποιότητά τους είναι εξαιρετική και τα σχέδιά τους εντυπωσιακά. Οι τιμές εξαρτώνται από το μέγεθος του παιχνιδιού και την πολυπλοκότητά του. Αξίζει τον κόπο να το επισκεφθείτε , μπορείτε να βρείτε κάτι για δώρο.

Porta Portese. Η υπαίθρια αγορά  στο Travestere
Τις Κυριακές μια μεγάλη υπαίθρια αγορά ανοίγει στο Travestere.Πρόκειται για την υπαίθρια αγορά     Porta Portese, μια από τις πιο γνωστές αγορές, τόσο για τα χρόνια που έχει όσο και για τη μεγάλη της έκταση.
Στους πάγκους της θα βρείτε αντίκες, συλλογές δίσκων από βινύλιο, ρούχα, παπούτσια, τρόφιμα τυπικά της Ρώμης, μέχρι και λιβάνι και κεριά. Εδώ όλα είναι πιθανά.
Αρχίστε τη διαδρομή σας από την Πύλη Πορτέζε, η οποία δίνει και το όνομά της στην αγορά. Εκτείνεται σε περίπου ένα χιλιόμετρο και έχει διάφορες διακλαδώσεις.
Μία μόνο προειδοποίηση, προσέχετε τα πράγματά σας. Αν και το περιβάλλον είναι πολύ ευχάριστο, δεν πρέπει να ξεχνιέστε.

Via Marguta .
Aκόμα κι αν δε θέλετε να αγοράσετε πράγματα φτιαγμένα στο χέρι, αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε αυτό το μέρος.
Αυτός ο δρόμος είναι γνωστός ως ο δρόμος που συγκεντρώνει καλλιτέχνες και τεχνίτες.  Πρόκειται για έναν ακόμα δρόμο  με καταστήματα, αλλά εδώ υπάρχει  μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερη και διαφορετική από τους άλλους δρόμους.
Κατά μήκος αυτού του δρόμου, κι από τις δύο πλευρές, υπάρχουν γκαλερί  τέχνης, εργαστήρια χειροτεχνίας,  καταστήματα με έπιπλα, καταστήματα ραπτικής τοπικών επιχειρήσεων, καφετέριες και εστιατόρια.
Υπήρξε ένας από τους πιο διάσημους δρόμους  στη Ρώμη, λόγω της εμφάνισής του σε πολλές ταινίες. Ανάμεσα σ’ αυτές ξεχωρίζει η ταινία «Διακοπές στη Ρώμη», στην οποία πρωταγωνίστησαν η Όντρει Χέμπορν και ο Γκρέκορι Πεκ. Επίσης εδώ έμεναν συνήθως διάφοροι καλλιτέχνες, όπως ο Φεντερίκο Φελλίνι, ο Σταβίνσκι, ο Πικάσο, ο Πουτσίνι και άλλοι.

Via del Corso.
Η     Via del Corso   είναι ένας δρόμος που εκτείνεται από την Piazza  Spagna ως την  Piazza  Venezia.  Είναι  ο σημαντικότερος δρόμος καταστημάτων στη Ρώμη.
Εδώ , στον ίδιο δρόμο, βρίσκει κανείς ένα συνδυασμό μικρών καταστημάτων με καταστήματα που διαθέτουν τις πιο πολυτελείς φίρμες  του κόσμου. Υπάρχει χώρος  για όλους.  Φίρμες, όπως Gucci,Prada, Louis Vuitton βρίσκονται και στις δυο πλευρές του δρόμου. Λέγεται ότι όλα ξεκίνησαν με τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος Bulgari το 1905. Το γεγονός αυτό προσέλκυσε τις πιο εύπορες τάξεις της πόλης να κάνουν τις αγορές τους σ’ αυτή την περιοχή. Τα υπόλοιπα καταστήματα συνέχισαν αυτή την τάση, μετατρέποντας τελικά αυτό το τρίγωνο των δρόμων  στην περιοχή την πιο αποκλειστική για τη Μόδα στη Ρώμη.

Outlet de Castel Romano
Σε  απόσταση 13 χιλιομέτρων από την πόλη, στη Via Ponte di Piscina Cupa, 64, βρίσκεται το outlet του μεγάλου εμπορικού κέντρου  Castel  Romano.  Είναι εύκολα προσβάσιμο και μπορείτε να πάτε με τρένο ή με λεωφορείο πολύ σύντομα.
Είναι ένα από τα outlet που επισκέπτονται πολύ οι κάτοικοι της Ρώμης. Κι αυτό γιατί πολλές από τις πιο γνωστές μάρκες ρούχων αλλά  ιδιαίτερα ιταλικών υποδημάτων (που είναι τα πιο φημισμένα στον κόσμο) έχουν εγκατασταθεί σ’ αυτό το  μεγάλο εμπορικό κέντρο και προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις στα προϊόντα τους. Μπορείτε όμως να βρείτε και προϊόντα διατροφής, καλλυντικά και πράγματα που χρειάζεστε για το σπίτι.