//Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ -ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ -ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Στο δρόμο για το Queenstown, Νέα Ζηλανδία
Το Κουινστόουν είναι το κέντρο για να κάνετε δραστηριότητες  όπως αναρρίχηση, ποδήλατο στο βουνό, 4χ4 of road και jet-boat safari. Μέσα σε ένα υπέροχο τοπίο θα διασχίσετε στενά φαράγγια που θα σας ανεβάσουν την αδρεναλίνη.  Η ίδια η πόλη είναι γεμάτη cafe, εστιατόρια με διεθνή κουζίνα και πολυτελή καταλύματα κάνοντας την μια πολύ καλή βάση για τις περιηγήσεις σας.

Το παλάτι Potala στη Λάσα του Θιβέτ.

Το παλάτι Potala στη Λάσα του Θιβέτ


Ξακουστό σαν το υψηλότερο παλάτι στον κόσμο, αυτό το μαγικό οικοδόμημα στεφανώνει τον κόκκινο λόφο ο οποίος βρίσκεται στα 3.500 μέτρα πάνω από την θάλασσα.
Προστέθηκε από την UNESCO στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς το 1994. Το παλάτι Ποτάλα άρχισε να χτίζεται το 1645, όταν ο 5ος Δαλάι  Λάμα  Lozang Gyatso ήταν ο θρησκευτικός αρχηγός του Θιβέτ. Το Ποτάλα στην πραγματικότητα αποτελείτε από το κόκκινο παλάτι και το άσπρο παλάτι.
Ο σημερινός Δαλάι Λάμα έμεινε στο παλάτι μέχρι το 1959 όταν προσαρτήθηκε το Θιβέτ από την Κίνα. Σήμερα το παλάτι είναι μουσείο γεμάτο με πολύτιμα αντικείμενα.

Βενετία

Βενετία


Με ρομαντικές βόλτες μέσα σε μια  γόνδολα, με τις αποκριάτικες μάσκες στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου και τη διαδρομή με βαπορέτο στο Μεγάλο Κανάλι, η Βενετία ξέρει να  σας κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον για αυτή.

Ελσίνκι

Ελσίνκι

Αν και είναι μια από τις σκανδιναβικές παραθαλάσσιες πόλεις, το Ελσίνκι με τις χιλιάδες λίμνες του, κάνουν την πόλη να φαίνεται παραδομένη στο υγρό στοιχείο.

Μπορντό

Μπορντό

Η γραφική πόλη του 18ου αιώνα ήταν η έμπνευση του σπουδαίου αρχιτέκτονα Baron Haussmann, όταν του ζητήθηκε να κάνει το Παρίσι μια σύγχρονη, γοητευτική πρωτεύουσα. Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ολόκληρη η Παλιά πόλη μεθά τους επισκέπτες της , όπως και τον Victor Hugo, ο οποίος έλεγε «Πάρτε τις Βερσαλλίες, προσθέστε την Αντβέρπη κι έχεις το Μπορντό»

Αθήνα

Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Θαυμάστε τις Καρυάτιδες στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, περπατώντας μέσα σε ένα δάσος από αρχαία ευρήματα. Για ακόμη περισσότερους θησαυρούς διαχρονικής ομορφιάς και σπουδαιότητας κατευθυνθείτε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Μόναχο

Μόναχο


Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας είχε χαρακτηριστεί πάνω από ένα αιώνα από τον Heinrich Hein  «Το Μόναχο φωλιάζει μεταξύ της τέχνης και της μπύρας σαν ένα χωριό μεταξύ των λόφων». Η πρωτεύουσα της Βαυαρίας  ζει ευτυχισμένη με αυτή την δυαδική φήμη της. Φιλοξενεί το Oktoberfest (Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο), την καταπληκτική και ακραίου γοτθικού ρυθμού εκκλησία της Παναγίας καθώς και μια σειρά από καταπληκτικά μουσεία και γκαλερί τέχνης καθώς και την μεγαλύτερη διάσημη ταβέρνα του κόσμου: Hofbrauhaus beer hall. Το Ολυμπιακό πάρκο που διεξήχθησαν οι ολυμπιακοί αγώνες το 1972 είναι ένας άλλος τοπικός θησαυρός που πρέπει να απολαύσετε.

Λονδίνο, Ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου

Λονδίνο, Ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου

Ο Καθεδρικός ναός είναι κάτι παραπάνω από ένα ορόσημο της Βρετανίας. Σε αυτή την εκκλησία παντρεύτηκε ο Κάρολος με την Νταϊάνα, εδώ έγινε η κηδεία του Ουίλσον Τσόρτσιλ. Εδώ επίσης ο επίσκοπος του Λονδίνου λειτούργησε για την ειρήνη μετά τον Ι και ΙΙ παγκόσμιο πόλεμο. Το αρχικό οικοδόμημα έγινε τον 6ο αιώνα μΧ αλλά ο υπάρχων καθεδρικός σχεδιάστηκε από τον Christopher Wren τον 17ο αιώνα. Για όλα τα ιστορικά γεγονότα ο καθεδρικός του Αγίου Παύλου δεν είναι μόνο ένα αξιοθέατο αλλά μία εκκλησία που λειτουργεί κανονικά

Μπαλί, Εκδήλωση Mekaré-Kare

Μπαλί, Εκδήλωση Mekaré-Kare

 

Το χωριό Tenganan  είναι ένα από τα πολλά παραδοσιακά  χωριά στο  Μπαλί.  Η ζωή στο χωριό αντανακλά την κουλτούρα και τα έθιμα της προ-ινδουιστικής παράδοση του Μπαλί και είναι  διαφορετική από τα άλλα χωριά στο Μπαλί. Το Mekaré-Kare είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς εκδηλώσεων (Ngusaba Sambah) που πραγματοποιούνται  τον Ιούνιο και διαρκούν για 30 ημέρες. Κατά τη διάρκεια του μήνα, η εκδήλωση Mekaré- Kare διοργανώνεται για 2-4 φορές και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συνοδεύεται με την παρουσίαση των προσφερόμενων δώρων στους προγόνους. Mekaré- Kare ή «πόλεμος πάνδανου- ένα είδος φοίνικα» πραγματοποιείται από τους άνδρες,  τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Πέρθ: Swan Bells

Πέρθ- Swan Bells

Οι Swan Bells είναι ένα σύνολο από 18 καμπάνες που κρέμεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο με χαλκό και γυαλί καμπαναριό ύψους 82,5 μέτρα  πάνω από τον ποταμό Swan  στο Περθ της Δυτική Αυστραλία. Ο πύργος είναι κοινώς γνωστό ως The Bell Tower ή το Swan Bell Tower.
Δώδεκα από το σύνολο των 18 είναι ιστορικές καμπάνες από τον St. Martin-in-the-Fields την εκκλησία της πλατείας Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο. Οι καμπάνες αυτές δωρίθηκαν  στη πολιτεία  της Δυτικής Αυστραλίας.

Επιμέλεια kontod