//ΟΙ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

ΟΙ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Οι πιο φιλικές πόλεις της Ευρώπης  για ποδήλατο

Οι όμορφες πόλεις εξερευνούνται και πιο ιδανικότερο μέσο για να δεις μια πόλη, να ακούσεις τους ήχους της και να μυρίσεις τα αρώματα της είναι το ποδήλατο.

Μάλμο – Σουηδία
Ως απόδειξη ότι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας λατρεύει τα ποδήλατα, Είναι ότι  βλέπει τις περισσότερες δωρεάν αντλίες αέρα για τα ποδήλατα κατά μήκος των ποδηλατικών διαδρομών.  Υπάρχουν 402 χιλιόμετρα  διαδρομών που προορίζονται για ποδήλατα (περισσότερο από ό, τι στη Στοκχόλμη), τα οποία χρησιμοποιούνται  σχεδόν για το  30% των μετακινήσεων που πραγματοποιούν οι κάτοικοι του Μάλμο.  Σε λιγότερο από 3 ώρες μπορείτε εύκολα να περιηγηθείτε στην πόλη με ποδήλατο

Άμστερνταμ  – Ολλανδία
Στο κέντρο του Άμστερνταμ, τα ποδήλατα – σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα – είναι ο κανόνας και το 60% των ανθρώπων χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τα ποδήλατα.  Νοικιάστε ένα ποδήλατο και επιβιβαστείτε δωρεάν σε ένα πορθμείο που βρίσκεται πίσω από τον κεντρικό σταθμό του Άμστερνταμ, θα σας μεταφέρει στο βόρειο Άμστερνταμ και από εκεί μπορείτε να περιηγηθείτε τα χωριά όπως το Broek-in-Waterland και το Uidam (συνολικά 25 χιλιόμετρα)  πριν επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας.

Κοπεγχάγη -Δανία
Η Κοπεγχάγη είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη πόλη για ποδήλατο στον κόσμο, όπως αποδεικνύεται από τα 500 χιλιομέτρων  ποδηλατοδρόμων και τη νέα Cycle Super Highway – μια διαδρομή 20 χιλιομέτρων  που συνδέει την Κοπεγχάγη με το προάστιο του Albertslund και είναι  ο πρώτος από τους 26 “αυτοκινητόδρομους” για ποδήλατα που θα κατασκευαστούν.

Μπορντό – Γαλλία
Σε αυτήν την πολύβουη, πεζοδρομημένη περιοχή, περίπου 180 χιλιόμετρα  ποδηλατοδρόμων εξυπηρετούν  μια πόλη μόνο 236.000 κατοίκων. Αναχωρήστε από το Place Gambetta και με μία διαδρομή 8 χιλιομέτρων θα δείτε τα μνημεία παγκόσμιας κλάσης (Grand Théâtre, Place de la Bourse, Porte Cailhau και Place du Palais)από την θέση του ποδηλάτου σου μπορείτε να δείτε ακόμα τα  Cours du Chapeau Rouge και Pont de Pierre.

Βαρκελώνη – Ισπανία

Δεν υπάρχει λόγος να αφήσετε τον αστικό κέντρο κυκλοφορήστε μέσα στην πόλη ξεκινώντας από την Plaça Catalunya και κάνοντας ποδηλασία  γύρω στα 9 χιλιόμετρα, θα δείτε  τα περισσότερα από τα κυριότερα αξιοθέατα, όπως η Sagrada Familia, η Αψίδα του Θριάμβου και το Casa Batlló. Στρίψτε  δεξιά στο Av. Portal de l’Angel και αριστερά στο Carrer dels Arcs, στη συνέχεια κατευθυνθείτε στο The Born, όπου βρίσκεται το Museu Picasso de Barcelona. Η διαδρομή αυτή τελειώνει στη Las Ramblas, έναν πεζόδρομο  με καφετέριες, μπαρ και καταστήματα.

Βασιλεία – Ελβετία
Αυτή η ελβετική πόλη έχει μια ερωτική σχέση με την ποδηλασία – και την  δείχνει. Στην πραγματικότητα, μπορείτε ακόμη και να συνδεθείτε με ποδηλατοδρόμους  με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να νοικιάσετε ένα ποδήλατο σε μια πόλη της Ελβετίας αλλά να το επιστρέψετε σε μια άλλη. Η Βασιλεία ονομαστή ως η πόλη με τα περισσότερα  σήματα κυκλοφορίας για άθληση και λωρίδες μόνο για τους ποδηλάτες. Μπορείτε να κάνετε ποδήλατο σε όλο το κέντρο και ξεκινώντας από τον κεντρικό σταθμό, ταξιδεύστε  κατά μήκος του ποταμού Ρήνου συνεχίζοντας στο προάστιο της  Liestal.

Αντβέρπη – Βέλγιο
Ως τουρίστας μπορείτε να δείτε αυτή τη βελγική πόλη που συνδέεται με μια ποδηλατική κουλτούρα – με ένα ποδήλατο που θα νοικιάσετε  από το Velo ή ένα Streetstepper. Στην πραγματικότητα, ο τουριστικός οδηγός  της πόλης σχεδίασε ένα φυλλάδιο τεσσάρων διαδρομών  μόνο για τους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των στάσεων σε φιλικά προς το ποδήλατο καφέ και εστιατόρια για ένα διάλειμμα . Επωφεληθείτε από την πρώτη διαδρομή της πόλης, τον Heideroute, 65 χιλιομέτρων, που εγκαινιάστηκε  το 1976. Μπόνους: Τελειώνει  πέρα από το Arboretum Kalmthout, ένα τέλειο σημείο για να τεντώσετε τα πόδια σας.

Μόναχο – Γερμανία
Η Γερμανία είναι γεμάτη με ποδηλατικές πόλεις, αλλά το Μόναχο ανεβαίνει στην κορυφή, με σχεδόν το 17% της κυκλοφορίας του να γίνεται με ποδήλατο. Οι μισοί δρόμοι της πόλης είναι ανοιχτοί για ποδηλάτες. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο μέσω της εφαρμογής Call A Bike, στη συνέχεια κινηθείτε  κατά μήκος του ποταμού Isar, Κάνοντας μία σύντομη  παράκαμψη με τα πόδια στο Maximilianeum. Το κτίριο του κοινοβουλίου περιβάλλεται από πανέμορφα δέντρα  – είναι κατά μήκος του ποταμού και χαρακτηρίζεται από τη γέφυρα Maximilian.

Βιέννη -Αυστρία
Οι κάτοικοι της Βιέννης ανακάλυψαν την αξία του ποδηλάτου ως τρόπος αστικής  μετακίνησης. 1.200 χλμ ποδηλατοδρόμων διαθέτει σήμερα η Βιέννη.  Καταλυτικό ρόλο στην διάδοση του ποδηλάτου έχει παίξει το Citybike Wien που είναι ένα πρόγραμμα ενοικίασης ποδηλάτων και  διαθέτει 450.000 εγγεγραμμένους χρήστες, καθώς η εγγραφή στην υπηρεσία κοστίζει 1 ευρώ, η πρώτη ώρα είναι δωρεάν και το 95% των διαδρομών δεν ξεπερνά αυτό το χρονικό όριο. Το Citybike Wien διαθέτει  150 σταθμούς ενοικίασης. Από αυτά τα σημεία οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο ένα από τα 1.800 ποδήλατα.

Kontod