//ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Σε αυτή την πόλη που έχει τόσα πολλά να δεις, να κάνεις και να ανακαλύψεις υπάρχουν δωρεάν θεάματα, πάρκα με ξεχωριστή σχεδίαση και ειδικές προσφορές με ελεύθερη είσοδο. Κάθε μέρα υπάρχουν καταστήματα που σχεδόν χαρίζουν προϊόντα, μουσεία που δεν έχουν είσοδο και εστιατόρια τα οποία σερβίρουν δωρεάν ποτά στο δρόμο.
Ο καλύτερος τρόπος για να ενημερωθείς τι συμβαίνει στη Βαρκελώνη είναι να εφοδιαστείς με τα φυλλάδια που θα βρεις στα περισσότερα bar και εστιατόρια όπως επίσης να διαβάσεις τα περιοδικά σαν το Mini Guide και το Barcelona Metropolitan τα οποία έχουν πληροφορίες της τρέχουσας εβδομάδας.

Ότι και να θέλετε να δείτε από θάλασσα, βουνό ή υπέροχα πάρκα, η Βαρκελώνη έχει την δυνατότητα να σας το προσφέρει κατά την διάρκεια της διαμονή σας και ένα από τα καλύτερα πράγματα σε αυτή την πόλη είναι ότι στα περισσότερα bar και club δεν πληρώνεις για να μπεις ή αν υπάρχει είσοδος αυτή περιλαμβάνει και ένα ποτό. Έτσι τα βράδια δεν χρειάζεται να έχεις γεμάτο το πορτοφόλι σου για να διασκεδάσεις.

Santa Maria Del Pi
Μια από τις μικρότερες εκκλησίες στο Gotigo η Santa Maria Del Pi, κατασκευάστηκε μεταξύ 1319-1320 και είναι ένα εξαιρετικό δείγμα της Καταλονικής Γοτθικής αρχιτεκτονικής. Η εκκλησία ανακατασκευάστηκε όταν το 1936 καταστράφηκε από φωτιά και σήμερα έχει μία ελαφρώς πιο μοντέρνα πρόσοψη. Αν ψάχνετε για ένα μέρος να καθίσετε και να χαλαρώσετε θαυμάζοντας την αρχιτεκτονική, τότε δεν υπάρχει μόνο η Santa Maria Del Pi, που είναι εξαιρετική, αλλά και ότι βρίσκεται στην Plaza Del Pi, που είναι γεμάτη από υπέροχα μαγαζιά, street art, εστιατόρια με εξαιρετικό φαγητό και υπέροχα εξωτερικά αίθρια. Έτσι όταν τελειώσετε με τη εκκλησία βγείτε έξω και αρχίστε να ψάχνετε.

Cathedral La Sen Η κατασκευή αυτού του καθεδρικού άρχισε στα τέλη του 13ου αιώνα και δεν είχε τελειώσει μέχρι τα μέσα του 15ου αιώνα. Η εσωτερική διακόσμηση είναι αυστηρά γοτθικού ρυθμού, ενώ η πρόσοψη και το κωδωνοστάσιο της εκκλησίας έχουν επιρροές γαλλικές  στην ολοκλήρωση του το 1800.
Ο καθεδρικός είναι αφιερωμένος σε χριστιανό μάρτυρα του οποίου ο τάφος βρίσκεται σε κρύπτη κάτω από το ιερό. Οι πάγκοι της χορωδίας είναι σκαλισμένοι με περίπλοκες θρησκευτικές αναπαραστάσεις και όταν η χορωδία ψάλει είναι ένα υπέροχο θέαμα, ιδιαίτερα τη περίοδο του σαββατοκύριακου. Βρίσκεται στο γοτθικό τετράγωνο και είναι ένας από τους πολύ εντυπωσιακούς καθεδρικούς της παλιάς πόλης και της ίδιας της Βαρκελώνης

Tibidabo
Η κορυφή του Tibidabo είναι ότι καλύτερο για να έχεις μία καταπληκτική θέα της πόλης. Είναι το βουνό της Βαρκελώνης, ευχάριστο να περπατάς. Υπάρχει το πάρκο διασκέδασης πάνω στο λόφο όπως επίσης η εκκλησία της Sacred Heart μεταξύ των πολλών άλλων ευχάριστων πραγμάτων που μπορείς να κάνεις . Επίσης υπάρχουν πολύ καλά εστιατόρια και περιοχή για να κάνεις bbq το καλοκαίρι. Ο καλύτερος τρόπος να πας στο Tibidabo είναι με τραμ ή μηχανάκι και αυτοκίνητο. Μπορείς επίσης να πάρεις ταξί δεν είναι πολύ ακριβό.

Poble Espanyol
Μια άλλη περιοχή της πόλης που κτίστηκε για να φιλοξενήσει την παγκόσμια έκθεση του 1929, αυτό το χωριό είναι αντιπροσωπευτικό των διαφόρων τάσεων της ισπανικής αρχιτεκτονικής και βρίσκεται στην κορυφή του Tibidato, το Poble Espanyol είναι ένα μικρό χωριό γεμάτο καταστήματα, πλακόστρωτους δρόμους και φιλοξενεί αυθεντικά events συμπεριλαμβανόμενου του φεστιβάλ ανεξαρτήτων ταινιών. Τα εστιατόρια, μαγαζιά και τα bar είναι συνήθως ανοιχτά για φαγητό ή ποτό και κατά μήκος των δρόμων υπάρχουν γραφικά σπιτάκια και καταστήματα. Δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικό δωρεάν μέρος να περάσεις την ημέρα σου αλλά και όταν βραδιάσει το χωριό γεμίζει με τουρίστες και ντόπιους.

Arc de Triouf
Αυτή η αψίδα ήταν η κύρια είσοδο κατά την διάρκεια της διεθνής έκθεσης του 1888. Χτισμένη με ανάγλυφα  τούβλα και περιβαλλόμενη με αγάλματα τα οποία καλωσόριζαν  τους διεθνείς επισκέπτες που επισκέπτονταν  την έκθεση. Η  Arc de Triouf βρίσκεται στην κορυφή του πάρκου Ciutadella και είναι ένα υπέροχο μέρος για βόλτα,  να πιείς ένα καφέ και να πάρεις φωτογραφίες. Ο περίπατος μεταξύ της κατασκευής  και του πάρκου του ίδιου είναι γεμάτο παιδιά που κάνουν skate, ζωγράφους και ομάδες που κάνουν γιόγκα και είναι ένα ιδεώδες μέρος για να χαλαρώσεις και να βρεθείς  ανάμεσα σε όμορφες αρχιτεκτονικές δημιουργίες. Αν περπατήσεις περισσότερο από το πάρκο και ευθεία την Giran Via, θα φτάσεις στην Plaza Tetuan η οποία είναι μια τεράστια round about με πολλά  σκιερά μέρη  να καθίσεις.

Castell de Montjuic Λίγα μέρη προσφέρουν τέτοια θέα της πόλης όπως το Montjuic . Το οποίο σημαίνει βουνό των εβραίων και είναι η επίσημη στρατιωτική βάση της Βαρκελώνης. Σήμερα παρέχει την καλλίτερη θέα  της πόλης της Βαρκελώνης και επίσης φιλοξενεί έναν ανοιχτό κινηματογραφικό φεστιβάλ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού,  μεταξύ πολλών άλλων δραστηριοτήτων διοργανώνονται πολλά  πάρτι. Ενημερώσου για το Terrace night club, ειδικά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού καθώς έχει πάντα δροσιά και πολλά events με εξαιρετικούς dj’s κοντά στο Poblesec και την Plaza Espanya. Το Montjuic έχει πολύ ενδιαφέρον για εξερεύνηση, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της βραδιάς μπορείς να πας εκεί με το cable car, τα πόδια ή το λεωφορείο.

Hospital Sant Pau
Έχει ονομαστεί «Η πέτρα του Λατομείου» από μια ενδιαφέρουσα σκαλιστή πέτρα που έχει στην πρόσοψη. Το Νοσοκομείο του Hospital Sant Pau , συνηθίζεται να αποκαλείται νοσοκομείο του τίμιου σταυρού, ιδρύθηκε το 1401 σαν αποτέλεσμα της ένωσης 6 μικρών μεσαιωνικών νοσοκομείων. Ανακατασκευάστηκε στις αρχές του 1900, το σημερινό νοσοκομείο σχεδιάστηκε από τον Gaudi και το κτηριακό οικοδόμημα θεωρείτε το μεγαλύτερο του κόσμου αφηρημένης γλυπτικής και καθιερώθηκε σαν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco το 1984. Το νοσοκομείο λειτουργούσε μέχρι τον Ιούνιο του 2009 και ανακαινίστηκε για να γίνει μουσείο και πολιτιστικό κέντρο. Υπάρχουν διάφορες ξεναγήσεις καθημερινά χωρίς εισιτήριο. Αυτό το όμορφο συγκρότημα έχει μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

La Rambla Κάθε επίσκεψη στην Βαρκελώνη πρέπει να περιέχει και ένα περίπατο στη  La Rambla. Αυτός ο απέραντος φημισμένος πεζόδρομος είναι ένας από τους  πιο δημοφιλής  της Ευρώπης και του Κόσμου. Αρχίζει από την Colon (Το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου) κοντά στην παραλία και φτάνει μέχρι την Plaza Catalunya   χωρίζοντας την παλιά πόλη με το Γοτθικό τετράγωνο από την μία μεριά και το Raval από την άλλη. Στα πιο δημοφιλή είναι η γειτονιά Eixample, όπου η πόλη επεκτάθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Αν ψάχνεται για ένα περίπατο που θα σας διασκεδάσει, η La Rambla δεν θα σας απογοητεύσει, περιλαμβάνει τα πάντα, από παραστάσεις του δρόμου, πάγκους που πουλάνε βιβλία, τέχνη, πορτραίτα ακόμη και ζώα. Αυτό είναι το κορυφαίο αξιοθέατο της Βαρκελώνης. Απλώς φροντίστε να κρατήσετε την τσάντα σας κλειστή και τις τσέπες σας επίσης γιατί έχει μέσα σε όλα και πορτοφολάδες.

Parc Guell
Το Πάρκο   Guell  χαρακτηρίζεται σαν το «ταξίδι» μπαίνοντας σε αυτό το υπέροχο μέρος θα αισθανθείτε σαν να έχετε δραπετεύσει μέσα στην αυλή της Αλίκης των θαυμάτων. Ο Gaudi  τα έδωσε όλα όταν σχεδίαζε αυτό το avant-garde υπέροχο θέαμα. Βρίσκεται μόλις λίγο έξω από το κέντρο της πόλης. Το πάρκο Guell είναι κοντά στην πράσινη γραμμή του μετρό και στην κορυφή του μπορείς να έχεις μια πανοραμική θέα της πόλης.  Καθώς το τριγυρίζεις θα δεις μουσικούς να παίζουν, πωλητές αναμνηστικών και ομάδες ανθρώπων να ξεκουράζονται και να απολαμβάνουν την μουσική καθώς κάνουν πικ νικ ανάμεσα στα δημιουργήματα του Gaudi. Το σπίτι του Gaudi είναι το μόνο που χρειάζεται να πληρώσετε είσοδο.

Mercat de la Boqueria
Αν πεινάς η μόνο σου αρέσει να εξερευνήσει διαδρόμους και πάγκους από φρέσκα φρούτα μέχρι μπέικον, αυθεντικές ισπανικές tapas και κάθε τι που έχεις λαχταρίσει, η αγορά Boqueria της Βαρκελώνης θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σου κατευθείαν από την La Rambla, η αγορά είναι η γνήσια εμπειρία της Βαρκελώνης. Ίσως αν πας την σωστή ημέρα μπορείς να δεις και μικρά γουρουνάκια να φοράνε καπέλα του baseball. Αν πεινάς πήγαινε στο πίσω μέρος της Boqueria όπου υπάρχουν πολλά μικρά και παλιά άλλα πολύ γευστικά εστιατόρια είναι ίσως το καλλίτερο μέρος για δείπνο.

kontod