//10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ

Το Ελσίνκι είναι  διεθνώς αναγνωρισμένο για την παροχή μιας εξαιρετικής ποιότητας διαβίωσης, με τα εξαιρετικά μέσα μεταφοράς  με καλές υποδομές και υψηλά στάνταρ κοινωνικών παροχών. Κάθε τι απλώς δουλεύει. Το Ελσίνκι είναι στις πρώτες θέσεις βαθμολογίας ως προς την ποιότητα της ζωής.

Μια πρωτοποριακή  ατμόσφαιρα
Το Ελσίνκι είναι μια ελκυστική τοποθεσία για να αναζητήσει κανείς δουλειά. Η συντριπτική πλειοψηφία των μεγάλων φινλανδικών εταιρειών έχει υιοθετήσει εδώ και πολύ καιρό τα αγγλικά ως γλώσσα εργασίας. Η ισότητα των φύλων βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο και η αγορά ειδικευμένων εργαζομένων προσφέρει μεγάλες απολαβές, ιδίως στις επιστήμες της τεχνολογίας. Το Ελσίνκι είναι σήμερα η πιο δημοφιλής πόλη για συνέδρια στη Σκανδιναβία και η δέκατη  πιο δημοφιλής στην Ευρώπη.

Εξαιρετικές δημόσιες υπηρεσίες
Ο δημόσιος τομέας στο Ελσίνκι παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες είτε σε προσιτή τιμή είτε δωρεάν. Η υποδομές είναι ποιοτικές  και το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών άριστο, ενώ είναι πολύ προσιτές  οι δημόσιες βιβλιοθήκες, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι πολιτιστικοί χώροι. Το Ελσίνκι διαθέτει ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα υγείας, ανοικτό σε όλους τους κατοίκους του. Η πληρωμή δαπανηρών ιδιωτικών ασφαλίσεων είναι περιττή. Η Φινλανδία υπερηφανεύεται για το εκπαιδευτικό της σύστημα, το οποίο έχει καταστεί σημείο αναφοράς για άλλα κορυφαία κράτη. Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι ο μαθητής έχει εναλλακτικές λύσεις  όσον αφορά τη γλώσσα, καθώς υπάρχουν σχολεία με κύρια γλώσσα τα αγγλικά αλλά  και άλλα ξένες γλώσσες.

Το Ελσίνκι είναι φιλικό προς τις οικογένειες
Το Ελσίνκι είναι μια εξαιρετικά φιλική προς την οικογένεια πόλη και ένας ελκυστικός προορισμός για οικογένειες με παιδιά. Ένας γονέας μπορεί να επιλέξει να μείνει στο σπίτι με το μωρό για σχεδόν ένα χρόνο με εξαιρετικά οφέλη.  Ο γονέας με  παιδί σε καροτσάκι   μπορεί να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς  δωρεάν στο Ελσίνκι. Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν, παρακολουθούν ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο – η Φινλανδία κατέχει την πρώτη θέση στο Πρόγραμμα Διεθνούς Αξιολόγησης Φοιτητών του ΟΟΣΑ (PISA) εδώ και αρκετά χρόνια. Το Ελσίνκι διαθέτει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ποιοτικών δημόσιων σχολείων και νηπιαγωγείων καθώς και μια επιλογή από εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και διεθνή σχολεία.

Καλή και εύκολη μεταφορά στην ευρύτερη περιοχή του Ελσίνκι
Το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών του Ελσίνκι έχει χαρακτηριστεί ως το δεύτερο καλύτερο μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων, με ένα αποτελεσματικό σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών με γραμμές μετρό, τραμ, λεωφορείων και τρένων, που καθιστούν δυνατή την πρόσβαση γρήγορα σε  ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή.

Το Ελσίνκι έχει καλές συνδέσεις με άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης και έχει συχνές πτήσεις με προορισμό την Ασία. Το αεροδρόμιο του Ελσίνκι υπερηφανεύεται για την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, που θεωρείται ευρύτατα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Η Στοκχόλμη και το Ταλίν απέχουν μόλις λίγες ώρες από το Ελσίνκι.

Το Ελσίνκι είναι ασφαλές
Το Ελσίνκι είναι μια από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο για να ζήσετε.  Υπάρχει ένα σταθερό πολιτικό δημοκρατικό σύστημα με σταθερή οικονομία  και δεν υπάρχουν ακραία φυσικά φαινόμενα .
Η Φινλανδία είναι μια από τις λίγες χώρες όπου τα χαμένα πορτοφόλια ή τα κινητά τηλέφωνα επιστρέφονται τακτικά στον νόμιμο ιδιοκτήτη τους. Οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς όταν περπατούν  στα πάρκα της πόλης ή όταν χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες ανεξάρτητα από την ώρα.

Τα πάντα στο κατώφλι σας
Πού αλλού στον κόσμο μπορείτε να ζήσετε σε ένα ζωντανό κέντρο της πόλης, αλλά όταν λαχταράτε την ύπαιθρο, μπορείτε απλά να πάρετε τη σκηνή σας και με  ένα λεωφορείο από σχεδόν οπουδήποτε θα  φτάσετε σε λίγη ώρα στην παρθένα φύση; Το Ελσίνκι έχει τα πλεονεκτήματα μιας μεγάλης πόλης σε μια μικρότερη κλίμακα. Στο κέντρο της πόλης, μπορείτε εύκολα να φτάσετε από το Α στο Β με τα πόδια ή με ένα νοικιασμένο ποδήλατο πόλης, αλλά η πόλη εξυπηρετείται επίσης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς με ακρίβεια στα δρομολόγια τους

Πράσινο και καθαρό
Ο εξαιρετικός πολεοδομικός σχεδιασμός του Ελσίνκι σημαίνει ότι κάθε τμήμα της πόλης έχει τουλάχιστον ένα πάρκο ή μια πράσινη περιοχή. Χάρη στους μεγάλους χώρους πρασίνου, η ποιότητα του αέρα  είναι εξαιρετική. Το Ελσίνκι φιλοξενεί πολλά όμορφα και εύκολα προσβάσιμα μονοπάτια και παραλίες με φυσική ομορφιά, όπου μπορείτε να κάνετε μια βόλτα, να χαλαρώσετε και να κάνετε μπάρμπεκιου  ή να πάτε για καγιάκ στο πανέμορφο αρχιπέλαγος.

Πόλη εμπνευσμένων startup
Η έδρα των Linux και των Angry Birds, το Ελσίνκι έχει πολλές startup  και έχει ονομαστεί η  τέταρτη πιο καινοτόμο πόλη στον κόσμο ως προς  τις νεοσύστατες επιχειρήσεις.
Η εταιρεία Think Company του Ελσίνκι λειτουργεί ως η επιχειρηματική κοινωνία του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, συνδυάζοντας ακαδημαϊκούς με πρωτοπόρους στην πραγματική επιχειρηματική ζωή. Τα επιχειρησιακά σχέδια δημιουργούνται συνδυάζοντας τα προβλήματα του πραγματικού κόσμου, την ακαδημαϊκή τεχνογνωσία και την επιχειρηματική δράση με μια ανοιχτή πολυεπιστημονική κοινότητα.

Στυλ και design
To Σκανδιναβικό στιλ και  design  έχει έντονη παρουσία στην πόλη και τις πανεπιστημιουπόλεις. Αυτή η πρώην World Design Capital έχει τη δική της εβδομάδα σχεδίασης και επίσης πολλές μικρότερες εκδηλώσεις σχεδιασμού που προβάλλουν νέους Φιλανδούς σχεδιαστές. Σχεδόν όλοι γνωρίζουν τις Marimekko, Iittala και Alvar Aalto, αλλά θα ανακαλύψετε και νέα φινλανδικά ονόματα και ταλαντούχους σχεδιαστές  στις πολλές σχεδιαστικές αγορές που λαμβάνουν χώρα στην πόλη όλο το χρόνο και στη διάσημη περιοχή σχεδιασμού. Το αστικό τοπίο στο Ελσίνκι προσφέρει ένα ταξίδι από τον νεοκλασικισμό και το Art Nouveau στη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων
Είσαι καλοφαγάς ή ένας εραστής της τέχνης ή  θέλεις να απολαύσεις ζωντανή μουσική. Στο Ελσίνκι μπορείς να απολαύσεις εκδηλώσεις  στο κρύο του χειμώνα και κάτω από τον ήλιο του μεσονυχτίου. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η πόλη είναι γεμάτη, από το παγκοσμίου φήμης φεστιβάλ για τη  τέχνη και τη μουσική το φεστιβάλ του Ελσίνκι. Αλλά το Ελσίνκι είναι επίσης μια ζωντανή πόλη και  το χειμώνα. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές είναι μόνο μια αρχή των χειμερινών δραστηριοτήτων. Τα μουσεία τέχνης HAM και Kiasma παρουσιάζουν  εικαστικές εκθέσεις καλλιτεχνών παγκοσμίου φήμης. Για φαγητό υπάρχουν εκδηλώσεις και εκθέσεις τροφίμων καθώς και Street Food Markets.