//ΓΙΟΥΚΑΤΑΝ ΜΙΑ ΜΥΘΙΚΗ ΓΗ

ΓΙΟΥΚΑΤΑΝ ΜΙΑ ΜΥΘΙΚΗ ΓΗ

La Tierra del Maya είναι μια μυθική γη, γεμάτη εντυπωσιακούς χώρους αρχαιολογικούς, αρχοντικές ιστορικές πόλεις, σπηλιές, ακτές, κοινότητες των Maya, μουσική και γαστρονομία και επί πλέον ένα ζωντανό πολιτισμό, που κληρονομήθηκε από τους προγόνους.

Επίσης το Yucatan είναι μια τέλεια συγχώνευση  του παρελθόντος και του παρόντος, είναι ένας συνεχής χορός χρωμάτων, αρωμάτων, ήχων, γεύσεων, υφής. Η πρωτεύουσα, η Merida, βρίσκεται κυκλωμένη από υπέροχα αγροκτήματα και αρχαιολογικούς χώρους του πολιτισμού των Maya. Από εδώ αρχίζει η διαδρομή προς όλα τα σημεία του Yucatan , από τη Merida ξεκινούν όλες οι τουριστικές διαδρομές και αναπτύσσονται όλα τα είδη του τουρισμού: Αρχαιολογία, Πολιτισμός, Φύση, Υγεία, Επιχειρήσεις, Διασκέδαση. Ανάμεσα στα αξιοθέατα συγκαταλέγονται : θεαματικοί αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Chichén Itzá – ένα θαύμα του σύγχρονου κόσμου, η επιβλητική Uxmal, πόλη των βασιλιάδων, όμορφες πόλεις αποικιακές, με ένα  σπουδαίο ιστορικό κληροδότημα, όπως: η Merida, που ονομάζεται Ciudad Blanca (Άσπρη πόλη), Izamal, Μαγικό Χωριό του Μεξικού και η πόλη – κληρονόμος της αποικιακής περιόδου, Valladolid.

Tα φυσικά τοπία και τα οικολογικά πάρκα, όπως: Celestún και   Río Lagartos, που φιλοξενούν πάνω από 400 είδη πουλιών, έρχονται σε αντίθεση με την πολυτέλεια και μεγαλοπρέπεια των αγροκτημάτων, με τις ανέσεις και την περιποίηση που προσφέρουν τα  spa και τα πολυτελή εστιατόρια. Επίσης προσφέρει στον επισκέπτη μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, κυρίως γι’ αυτούς που αγαπούν την περιπέτεια και τη φύση.

Το λίκνο του πολιτισμού των Maya βρίσκεται στο Yucatan, που έχει μια ιστορική κληρονομιά όπως λίγες περιοχές στον κόσμο.  Στα κοντινά προάστια υψώνονται μεγαλοπρεπή τελετουργικά κέντρα και ωραία κτίρια από κατεργασμένη πέτρα και τέλεια αρχιτεκτονική. Chichén Itzá, Uxmal, Ek Balam, Dizibilchaltún, ανάμεσα σε πολλές άλλες, είναι η κληρονομιά ενός από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς του κόσμου.