//Ο ΧΑΡΡΥ ΠΟΤΕΡ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Ο ΧΑΡΡΥ ΠΟΤΕΡ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Κατά την διάρκεια της διαδρομής από το Watford Junction στα στούντιο της Warner Bros είχα την εμπειρία ότι ζούσα πραγματικά στην εποχή του φιλμ. Πολλά από τα σπίτια κατά μήκος της διαδρομής έμοιαζαν ακριβώς σαν το Νο 4 του Privet  Drive, το μέρος όπου ο Χάρρυ Πότερ πέρασε τα πρώτα του χρόνια. Είχε η Warner Bros χτίσει αυτούς τους δρόμους για να τους χρησιμοποιήσει για τα γυρίσματα του φιλμ; Βεβαίως όχι, αλλά η ιστορία «Ο Χάρρυ Πότερ και η φιλοσοφική λίθος» αρχίζει ακριβώς με αυτά τα προαστιακά σπίτια, που βλέπω από το λεωφορείο.

Η πραγματική περιήγηση  ξεκινά 10 λεπτά αργότερα στα στούντιο, αφού βρισκόμαστε στη μαγεία των ταινιών, καθώς οι ηθοποιοί Daniel Radcliffe, Emma Watson και ο Rupert Grint εμφανίζονται σε μια τεράστια οθόνη και μας καλωσορίζουν στη ξενάγηση, πίσω από αυτούς καθώς η οθόνη μετακινείται εμφανίζονται οι πόρτες του μεγάλου Χωλ του Hogwarts έτσι βρισκόμαστε μπροστά στις πραγματικές πόρτες. Όλοι μένουμε με το στόμα ανοιχτό καθώς αυτές ανοίγουν αργά. Έτσι μπαίνουμε μέσα στον κόσμο του Χάρρυ Πότερ.

Πρώτα απολαύσαμε την ατμόσφαιρα της Μεγάλης Αίθουσας, μετά μετακινηθήκαμε σε ένα άλλο τεράστιο δωμάτιο το οποίο περιείχε πολλά από τα χαρακτηριστικά της ταινίας. Σε μια γωνιά ήταν η περιοχή από το θάλαμο που κοιμόνταν τα αγόρια στο Hogwarts School.
Σε μια άλλη ήταν το Burrow το σπίτι του φίλου του Χάρρυ του Ron Weassley, σκηνές όπως το στέγνωμα των καλτσών στην θερμάστρα του θαλάμου που κοιμόνταν κάνει τα σκηνικά ζωντανά. Στα πιο σημαντικά για τους θαυμαστές του Πότερ σε αυτή την ξενάγηση περιλαμβάνετε η γέφυρα του Hogwarts σε πραγματικό μέγεθος και η Dragon Alley, το μαγαζί με τα μαγικά όπου αρχίζει του Πότερ η περιπέτεια. Για μένα, σκέφτηκα, το καλύτερο κομμάτι είναι μια συλλογή από μικροσκοπικά αντίγραφα από τα κτίρια που παρουσιάζονται στις ταινίες. Είναι αυτά με τα οποία άρχισαν να γίνονται οι ταινίες της περιπέτειας του  και που έμειναν στην Ιστορία.

Info
Η περιήγηση του Χάρρυ Πότερ γίνεται καθημερινά. Τα τραίνα για την Watford Junction αναχωρούν από το σταθμό Euston κάθε 20 λεπτά και για να φτάσετε χρειάζονται άλλα 20 λεπτά. Ένα βανάκι παίρνει τους επισκέπτες από την Watford Junction για τον Χάρρυ Πότερ.
Μπορείτε να κλίσετε εισιτήρια στο wbsstudiotoyr.co.uk