//2 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

2 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Στην Καστοριά ο  χρόνος γυρίζει τέσσερις αιώνες πίσω στη γραφική συνοικία Απόζαρι με τις πέτρινες οικίες και το Ντολτσό (Παλιά Πόλη) με το Λαογραφικό Μουσείο , το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα αλλά και το Ενδυματολογικό Μουσείο. Μάλιστα, μοιάζει να σταματά, όταν αποχαιρετώ τους πελεκάνους στη Βόρεια Παραλία, για να ακολουθήσω τον παραλίμνιο δρόμο μέσα από οξιές και πλατάνια λίγο πριν από το ηλιοβασίλεμα. Για την δεύτερη μου μέρα αφήνω το ενυδρείο στην είσοδο της πόλης και τις απαραίτητες στάσεις στο μοναστήρι της Παναγιάς Μαυριώτισσας και στο Σπήλαιο του Δράκου κλείνοντας το ταξίδι μου εξίσου μαγικά.

Δισπηλιό
Πάρτε μια νεολιθική γεύση από τη ζωή των ανθρώπων πριν από 7.500 χρόνια, τότε που η λίμνη και η γύρω εύφορη γη φιλοξενούσε ένα  προϊστορικό οικισμό. Απόδειξη οι 8 καλύβες, οι οποίες λειτουργούν ως μία εμπειρική προσομοίωση και η έκθεση φωτογραφίας από τις ανασκαφές 4 χλμ από την Καστοριά.

Χιονοδρομικό
Είτε θέλετε να δοκιμάσετε τις δεξιότητες σας στις πέντε πίστες του σκι είτε απλώς να απολαύσετε την πανοραμική θέα της λίμνης σε ύψος 1.890 μ. 22 χλμ από την Καστοριά